Franska ursprungsraser av kyckling

I Frankrike har man valt att behålla gamla ursprungsraser av kyckling vilket gör att det numer finns över 40 olika raser som används i uppfödningen. De flesta av dessa raser är dessutom långsamtväxande vilket gör att de tar mindre vikt per dag under längre tid. Detta bidrar till smaken och kvaliteten på fågeln. De flesta av oss kommer dagligen i kontakt med vad som bäst kan beskrivas som industrikyckling som utgör ca 98 procent av världens kycklingproduktion. Den här kycklingtypen växer snabbt ungefär 30-35 dagar och ger större filéer och mindre klubbor.

Den tradition som finns i Frankrike med uppfödning av de gamla raserna håller nu på att återinföras på många håll. Det är vi glada för inte minst för att vi vet att kycklingar som växer långsamt blir smakrikare.

De raser vi jobbar med växer långsamt, är frigående utomhus och är minst 81 dagar gamla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.