Franska ursprungsraser av kyckling

I Frankrike har man valt att behålla gamla ursprungsraser av kyckling vilket gör att det numer finns över 40 olika raser som används i uppfödningen. De flesta av dessa raser är dessutom långsamtväxande vilket gör att de tar mindre vikt per dag under längre tid. Detta bidrar till smaken och kvaliteten på fågeln. De flesta av oss kommer dagligen i kontakt med vad som bäst kan beskrivas som industrikyckling som utgör ca 98 procent av världens kycklingproduktion. Den här kycklingtypen växer snabbt ungefär 30-35 dagar och ger större filéer och mindre klubbor.

Den tradition som finns i Frankrike med uppfödning av de gamla raserna håller nu på att återinföras på många håll. Det är vi glada för inte minst för att vi vet att kycklingar som växer långsamt blir smakrikare.

De raser vi jobbar med växer långsamt, är frigående utomhus och är minst 81 dagar gamla.

5 kommentarer till “Franska ursprungsraser av kyckling

  1. I’m really impressed with your writing skills as well as with the layout on your blog. Is this a paid theme or did you customize it yourself? Anyway keep up the excellent quality writing, its rare to see a great blog like this one these days.. gbfecdeeddbd

  2. Excellently written writeup, doubts all bloggers offered the same content material because you, the internet is actually a greater location. Please maintain it up! ddadccefeegd

  3. I will immediately grab your rss feed as I can not find your email subscription link or enewsletter service. Do you’ve any? Please let me know in order that I could subscribe. Thanks. ddffckfdffdd

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *