Vinmat

Vinsider är, som namnet antyder, en tidning med fokus på vin. Att fågel är tacksam ”vinmat” glömmer kanske många bort men faktum är att fågel med sitt fina kött passar perfekt att äta till så väl rött som vitt vin, det är tillagningsmetoden och rättens övriga ingredienser som bäst avgör vilket vin du ska välja. Till en krispig cesarsallad väljer du med fördel ett ljus rosévin medan en ugnsgrillad kyckling med rotsaker kanske gör sig bättre tillsammans med en Pinot Noir. Vill du istället laga asiatiskt (kanske receptet nedan) eller något annat med lite mer kryddhetta skulle vi nog välja att rekommendera ett mer fruktdrivet vin som förslagsvis Österrikes Grüner Veltliner. Som du märker är kyckling den perfekt råvara när du vill utgå från vinet i planeringen för din middag!

I Vinsider som kom ut tidigare i veckan kunde man bland annat läsa om La Belle de France och vår utmärkelse som Årets hälsomat från tidningen MåBra.

Vinsider_mars2016

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.