PRESSMEDDELANDE; DANYEL COUET INLEDER SAMARBETE MED LA BELLE DE FRANCE

Det svenskägda varumärket La Belle de France, som importerar franska långsamtväxande fåglar, inleder nu ett samarbete med stjärnkocken Danyel Couet. La Belle de Frances verksamhet bygger på kvalitet, hållbar djurhållning och spårbarhet vilket också Danyel har ett starkt engagemang kring.

LaBelleDanyel

– Hållbarhet är viktigt för mig oavsett om det gäller materialet när man bygger en restaurang eller djuruppfödning. La Belle de France arbetar konsekvent med hållbarhet vilket var en avgörande faktor för mitt val att samarbeta. Jag har själv varit på plats och sett hur fint fåglarna har det och träffat många av de engagerade uppfödarna som månar om att djuren ska ha det bra. Jag hoppas att jag genom det här samarbetet kan inspirera svenska konsumenter att köpa kyckling som är producerad med kvalitet i alla led, säger Danyel Couet, krögare.

Med fransk långsamtväxande kyckling vill La Belle de France göra det möjligt för svenska konsu- menter att få tillgång till smakrik, hänsynsfullt uppfödd kyckling i vanliga livsmedelsbutiker. Med Danyel som samarbetspartner hoppas man kunna nå ut till fler och inspirera konsumenterna till att testa franska kycklingraser.

– Det var viktigt för oss att hitta en samarbetspartner med samma värderingar och syn på kvalitet. Att Danyel dessutom har fransk anknytning är givetvis roligt, säger Anna Matsjons Wickman som är marknadschef på La Belle de France.

LABEL ROUGE

De flesta av La Belle de Frances produkter är märkta med Label Rouge som är världens första kvalitetscertifiering som står för förstklassig smak, hög kvalitet, hög matsäkerhet och stor djurom- sorg. Alla La Belle de Frances fåglar är långsamtväxande.

– Tack vare att La Belle de France fåglar växer under längre tid och i naturlig takt får de en finare smak. Köttet är mörare tack vare att fåglarna rör sig utomhus så mycket vilket gör att det är enklare att tillreda och mindre risk att det blir torrt, säger Danyel Couet.

FAKTA – LA BELLE DE FRANCE TILLGÄNGLIGHET

Samtliga produkter finns på ICA centralt, vilket innebär att alla ICA handlare kan beställa hem produkterna. De finns även i utvalda Hemköpbutiker.

REKOMENDERAT FÖRSÄLJNINGSPRIS

En hel gårdskyckling kostar 120 kr, gårdsmajskyckling lårfilé med skinn kostar 59 kr/förpackning, och gårdskycklingfilé med skinn kostar 68kr/förpackning.

OM HUR KYCKLINGARNA LEVER & VÄXER UPP

La Belle de Frances fåglar har möjlighet att gå ute varje dag året runt. Dörrarna till huset öppnas när solen går upp och under hela dagen får fåglarna gå in och ut som de behagar. På kvällen stängs dörrarna så att fåglarna inte ska komma till skada av andra djur.

Alla Label Rouge- fåglar får ett 100% vegetabiliskt foder som är helt GMO- och antibiotikafritt. Fodret innehåller minst 75% spannmål men även mineraler och vitaminer. I Frankrike arbetar man mycket aktivt med örtmediciner och naturläkemedel i förebyggande syfte, något som har visat sig vara enormt framgångsrikt då man har ytterst få fall av sjukdomar.

OM MÄRKNINGARNA

La Belle de France har tre olika produktlinjer som alla innehåller både hel kyckling samt flera olika styckningsdetaljer; Vit gårdskyckling Label Rouge, Majsgårdskyckling Label Rouge, Vit ekologisk kyckling. La Belle de France säljer även hel Pärlhöna som är Label Rouge-certifierad

För att en Label Rouge certifiering ska utfärdas måste en tredje, oberoende part kontrollera gården och produktionens alla steg så att de uppfyller de kriterier som ställs. Att en Label Rouge- certifierad fågel håller så hög kvalitet beror på att man endast använder långsamtväxande fåglar som föds upp med stor omsorg om utrymme, utevistelse och utfodring.

 

För mer information vänligen kontakta:
Anna Matsjons Wickman, marknadschef Tradifood 0766 245 120, anna@tradifood.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.