I lördags kunde de som läste SvD Perfect Guide ta del av ett av Danyel Couets specialkomponerade recept till La Belle de France. I artikeln berättar Danyel om sitt besök ner till Auvergne där han besökte flera av de gårdar där man föder upp La Belle de France fåglar.
På bilden besöker vi uppfödaren Yves Boutonnat där Danyel fick hålla i en av gårdskycklingarna som trivdes bra i hans famn.
Under besöket träffade Danyel både nykläckta kycklingar, majskycklingar och pärlhönor. Han passade på att fråga uppfödarna om deras arbete med fåglarna och hur man arbetade med så väl foder som örtmediciner i förebyggande syfte för att inte behöva ge fåglarna antibiotika eller andra mediciner.
Hemma i Sverige använder Danyel Couet sig bara av La Belle de France fåglar när han rotisserierar kycklingar på sin nyöppnade krog Mother i centrala Stockholm. ”De får en helt annan smak och en finare krispighet i skinnet än vad de svenska fåglarna får” berättar han.