Kyckling är vinnaren, både till vardag och fest!

 

10091_sommaarkyckling_potatissallad_low

Funderar du ofta vad du ska laga till middag? Svaret för allt fler blir kyckling, och det oavsett om det gäller vardag eller till den lite mer lyxiga helgmiddagen. Det är tidningen Hemlagat som skickas ut till Hemköpsbutikernas medlemmar som publicerade den undersökning som kommunikationsbyrån Food & Friends varje år tar fram. Det här är första året sedan undersökningen påbörjades som köttfärssås & spaghetti inte är förstahandsvalet till vardag. Trenden om att minska på det röda köttet tillförmån för just kycklingen och/eller grönt talar sitt tydliga språk.

La_Belle_de_FranceVi på La Belle de France är givetvis glada över denna utveckling och hoppas nu bara att allt fler dessutom väljer en kyckling som fått levt ett harmonsikt liv utomhus. Ska vi ha möjlighet att påverka både vår hälsa och miljön är ett hållbart jordbruk en förutsättning. La Belle de France kycklingar är uppfödda på lokalt odlat foder helt utan GMO och antibiotika, de lever utomhus året runt vilket gör att de får picka i myllan och sprätta runt i gräset på så vis får de ett mer proteinrikt kött men dessutom blir de mer smakrika. Vi får ofta kommentaren från äldre människor som provar La Belle de France att det smakar så som kyckling smakade förr, det beror på att våra fåglar föds upp så som de gjordes förr, innan industrialiseringen slog igenom.

Vill du ha inspiration och idéer på kycklingrecept rekommenderar vi att ni tar en titt på vår receptbank där Danyel Couet har komponerat en mängd olika rätter som passar både för vardag och fest – lår er väl smakas!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.