Vi har KRAV!

Svenskarna äter allt mer KRAV certifierad mat. Som leverantör till dagligvaruhandeln ökar möjligheterna på ett breddat sortiment genom att ta fram KRAV certifierade alternativ på de storsäljande produkterna. För oss på La Belle de France är det idag inte aktuellt att ta fram en KRAV märkt kyckling. Det kanske låter märkligt med tanke på att just kycklingproduktionen har en kraftig ökning av just Krav-certifiering. De senaste två åren har den delen av produktionen tredubblats, och under 2016 ökade den med 161 procent enligt livsmedelssajten foodsupply.

Så varför finns ingen KRAV certifierad La Belle de France kyckling? Med ovan siffror känns det ju givet att detta skulle vara intressant för den svenska konsumenten. Anledningarna är flera. Primärt så anser vi att Label Rouge, som La Belle de France är certifierat av, är en kvalitetsmärkning långt mer intressant och avgörande. Label Rouge är världens första kvalitetscertifiering och det är härifrån som KLRAV, eko med flera har hämtat inspiration. Label Rouge är inte lika välkänt för den svenska konsumenter ännu som ovan nämnda märkningar men vi har valt att arbeta med den certifiering som vi tycker känns bäst, både för djurens och våra uppfödares välbefinnande. Tack vare Label Rouges krav på uppfödarna, där bland annat all typ av antibiotika är förbjuden, kan vi tillsammans bidra till ett mer hållbart jordbruk och det är en punkt som känns avgörande för oss och vårt arbete.

Att tänka långsiktigt och ta hand om vår planet är något som vi alla lärt oss är avgörande. Att det går att bidra genom sitt val av middagsmat är fantastiskt. Unikt för Label Rouge är att de kräver inte bara att uppfödningen ska hålla en hög nivå, även den färdiga produkten måste genomgå ett smaktest. Det är något som ingen annan certifiering arbetar med men något som vi tycker är självklart. Givetvis ska uppfödningen hanteras på bästa sätt men om det resulterar i en produkt som inte smakar bra är allt engagemang ändå bortkastat. Därför har vi valt Label Rouge och inte KRAV eller någon annan organisation när det kommer till att kvalitetsmärka våra fåglar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.