Vi har KRAV!

Svenskarna äter allt mer KRAV certifierad mat. Som leverantör till dagligvaruhandeln ökar möjligheterna på ett breddat sortiment genom att ta fram KRAV certifierade alternativ på de storsäljande produkterna. För oss på La Belle de France är det idag inte aktuellt att ta fram en KRAV märkt kyckling. Det kanske låter märkligt med tanke på att just kycklingproduktionen har en kraftig ökning av just Krav-certifiering. De senaste två åren har den delen av produktionen tredubblats, och under 2016 ökade den med 161 procent enligt livsmedelssajten foodsupply.

Så varför finns ingen KRAV certifierad La Belle de France kyckling? Med ovan siffror känns det ju givet att detta skulle vara intressant för den svenska konsumenten. Anledningarna är flera. Primärt så anser vi att Label Rouge, som La Belle de France är certifierat av, är en kvalitetsmärkning långt mer intressant och avgörande. Label Rouge är världens första kvalitetscertifiering och det är härifrån som KLRAV, eko med flera har hämtat inspiration. Label Rouge är inte lika välkänt för den svenska konsumenter ännu som ovan nämnda märkningar men vi har valt att arbeta med den certifiering som vi tycker känns bäst, både för djurens och våra uppfödares välbefinnande. Tack vare Label Rouges krav på uppfödarna, där bland annat all typ av antibiotika är förbjuden, kan vi tillsammans bidra till ett mer hållbart jordbruk och det är en punkt som känns avgörande för oss och vårt arbete.

Att tänka långsiktigt och ta hand om vår planet är något som vi alla lärt oss är avgörande. Att det går att bidra genom sitt val av middagsmat är fantastiskt. Unikt för Label Rouge är att de kräver inte bara att uppfödningen ska hålla en hög nivå, även den färdiga produkten måste genomgå ett smaktest. Det är något som ingen annan certifiering arbetar med men något som vi tycker är självklart. Givetvis ska uppfödningen hanteras på bästa sätt men om det resulterar i en produkt som inte smakar bra är allt engagemang ändå bortkastat. Därför har vi valt Label Rouge och inte KRAV eller någon annan organisation när det kommer till att kvalitetsmärka våra fåglar.

Vitlök istället för antibiotika!

Våra La Belle de France kycklingar får inte antibiotika. Det är en självklarhet för oss och våra uppfödare att utesluta all antibiotika i uppfödningen av La Belle de France fåglar. Att använda antibiotika i förebyggande syfte är idag väldigt ovanligt i Europa men att använda det vid behov är ofta vanligt förekommande, i Sverige så […]

Grillsäsong!

Du har väl inte missat att det inte bara är nötkött som blir gott på grillen, kyckling är också en perfekt råvara att grilla! Antingen olika styckningsdetaljer eller en hel som man med fördel kan tillaga enligt spatchockmetoden. Det innebär kort att man klipper upp kycklingen längsmed ryggraden och sedan plattar till den. Grilla på […]

Fredagskyckling!

Äntligen fredag – men vad ska ni äta? Man vill både hinna slappna av, umgås, kanske njuta av ett glas vin, få en god middag (gärna med lite rester kvar till morgondagens lunch också så slipper man tänka på det imorgon) och dessutom inte behöva stanna i mataffären allt för länge på vägen hem för […]

Sveriges yngsta Mästerkock

Ni missar väl inte at slå på TV4 idag kl 20.00?! Då kör Danyel Couet tillsammans med ”Mat Tina” och Paul Svensson igång Sveriges yngsta mästerkock. Låt oss hoppas att den nya generationen kockar lär sig vikten av hållbart jordbruk och får ett öppet sinne till råvarors ursprung och att det finns fler parametrar att titta efter […]

Våga prova!

Så här fint ser det ut på ICA Nära Stuvsta. Vi blir så glada när handlarna tar egna initiativ och pushar för vår fina kyckling. Kan inte mer än hålla med Stuvsta och säga, Våga testa! Vi får varje vecka mail och samtal från nya glada konsumenter som berättar att du har provat La Belle […]

”Den bästa kycklingen”

Ja, man kan ju tro att citatet ovan är vårt men det är faktiskt Katrin Zytomierska som har uttalat sig i samband med en bild på sin middag som hon publicerade på Instagram för några dagar sedan. Och hon är inte den enda att tala sig varm om att välja kvalitet framför pris när det väljer kyckling. […]

Stjärnorna på Slottet!

Med perfekt tajming på nyårsdagen kl 20,00 sändes säsongens första avsnitt av Stjärnorna på Slottet. Nytt för i år är fokus på maten, inte bara att deltagarna äter för det har vi ju fått sett tidigare, utan nu får vi också får följa med in i köket. Och i köket träffar vi ingen mindre än […]