Tack alla besökare!

I helgen gick mat och dryckesmässan Food & Wine (tidigare Mitt kök) av stapeln i Stockholm. Vi på La Belle de France var på plats och pratade pippi med alla 35 000 besökare som var där under mässans fyra dagar. Förutom att prata och berätta för alla nyfikna besökare vad som gör La Belle de […]

Grattis mother – en krog man mår bra av!

I måndags gick den årliga Restauranggalan av stapeln på Cirkus i Stockholm. Sveriges krogelit samlades och priser delades ut till de som utmärkt sig under året. Extra roligt var det att krogen mother, som ägs och drivs av vår favoritkrögare och samarbetspartner Danyel Couet, fick pris som Årets hälsokoncept. På mother serveras mat som man […]

Kyckling är vinnaren, både till vardag och fest!

  Funderar du ofta vad du ska laga till middag? Svaret för allt fler blir kyckling, och det oavsett om det gäller vardag eller till den lite mer lyxiga helgmiddagen. Det är tidningen Hemlagat som skickas ut till Hemköpsbutikernas medlemmar som publicerade den undersökning som kommunikationsbyrån Food & Friends varje år tar fram. Det här […]

Stekgrader enligt Danyel Couet

Hej, jag heter Danyel Couet och är kock och krögare. Under mina många år i branschen har jag fått lära mig att hitta svar och metoder på alla utmaningar jag ställts inför. Återkommande frågar är hur jag gör för att få kycklingen så saftig och god. Att tillaga fågel är något som många tyvärr tycker […]

Danyel Couet i Sverige yngsta mästerkock!

Att man inte kan lära en gammal hud sitta är ju vedertaget. Därför är TV4 programmet Sveriges yngsta mästerkock en brilliant satsning. Att uppmuntra vårt lands yngsta medborgare till matlagning bör öka kunskapen om råvarors värde och glädjen i att själv laga sin mat redan från tidig ålder. Nu under hösten spelas nästa säsong av Sveriges yngsta […]

Kycklingens Rolls Royce har huvudrollen i Bocuse d´Or

Att fransk fågel är fågel i världsklass har vi på La Belle de France vetat länge. Därför blev vi inte särskilt förvånade (men mycket glada) när vi fick veta att kungen av kyckling, bressekyckling, får huvudrollen i nästa års prestigfulla kocktävling Bocuse d´Or. Det är alltså Bressekyckling som är huvudråvaran som världens främsta kockar ska […]

Finfin fågel

Roligt att se fina mattidningen ELLE Mat & Vin plocka upp Danyels Couets recept på vår La Belle de France kyckling i sin senaste utgåva! Danyel har skapat ett riktigt härligt recept med vår hela gårdskyckling som smaksätts med citron och serveras tillsammans med jordärtskockor. Något vi verkligen kan rekommendera er att tillaga och njuta […]

Fransk finpippi i Mat magasinet

Det är alltid roligt när tidningar och medier noterar och poängterar våra fina fåglar! Här i senaste utgåvan av tidningen MAT magasinet som ligger ute i butikerna just nu. Bilden på fåglarna är från en av våra gårdar i Auvergne, Frankrike, där Yves Boutennat arbetar med att föda upp våra underbara Label Rouge fåglar. ”Eftersom […]

Gourmet bjuder på kvalitetskackel!

I senaste utgåvan av mattidningen Gourmet som damp ner i lådan nu i veckan mötes vi av denna trevliga notis.  Tidningen Gourmet som står för gastronomiska tips och intervjuer i toppklass besökte vår presslunch tidigare i våras och imponerades av La Belle de France kvalitet. Roligt tycker vi och hoppas att fler får upp ögonen för kvalitetsmärkningen Label […]

Med tid för inspiration

Så här i sommartider är det många som reser runt i vårt avlånga land. Tidningen Inrikes skriver om allt som händer i Sverige; utställningar, konserter, strandlivet och så givetvis om mat. För god mat är ju verkligen någonting som vi passar på att unna oss under semestertider. Vi har mer tid och det behöver inte gå […]