Bjud på fransk pärlhöna!

- ett kul alternativ till kyckling

Kyckling är en av våra vanligaste maträtter och den ökar ständigt i popularitet. Det är inte så konstigt tycker vi, det är en fantastisk råvara som går att förändra och smaksätta i oändlighet. Dessutom är det något som de absolut flesta känner till och tycker om. Pärlhöna däremot är inte lika vanligt på middagsbordet. I alla fall inte hos oss i Sverige. Kommer man ner till Frankrike däremot är det betydligt vanligare att hitta pintade, eller pärlhöna, på menyn. eko fågel vendee 004

Det var redan på 1300-talet som pärlhönan kom till Europa från Afrika. Idag sker majoriteten av uppfödningen i Frankrike och det är också där som man är mest bekant med den vackert pärlmönstrade fågeln. Man kan säga att pärlhöna är en blandning av en vanlig höna och en vildfågel, en del säger att pärlhöna smakar så som kyckling smakade förr innan man folk vande sig vid den industrialiserade kycklingen. Smaken går att beskriva som mjuk och med en diskret arom men ändå mer kraftfull än kycklingens. Precis som hos kyckling så har pärlhönan ett fettsnålt kött men som dessutom är rikt på så väl protein som järn, kalcium och magnesium.

Så hur tillreder man denna läckerhet då?! Krasst sätt kan man tillaga pärlhöna ungefär så som man tillagar kyckling. De flesta kycklingrecept är applicerbara till pärlhöna och temperaturen ska ligga runt 70 grader när fågeln är färdig.  Se till att temperaturen inte drar iväg, den låga fetthalten hos fågeln gör att köttet då kan bli torrt och lite tråkigt. Ta istället ut fågeln strax innan temperaturen når 70 grader och låt den gå klart genom att köttet får vila i lite aluminiumfolie innan servering. Vill du prova ett av våra favoritrecept – klicka här!

Vi på La Belle de France tycker det är viktigt att veta att våra fåglar har haft ett bra liv. La Belle de France pärlhöna är liksom våra kycklingar en långsamtväxande fågel, de lever utomhus på den franska landsbyggden i Mayenne i hela 94 dagar och får en helt vegetabilisk kost. Ute i det gröna kan de picka i myllan leva så som fåglar ska leva, så som de gjorde på gårdarlabelrouge_400na runt om i hela Europa under bondesamhället. Det är tack vare det som vi kan märka våra produkter med Label Rouge. Label Rouge är den kvalitetscertifiering som ligger till grund för våra svenska eko och KRAV certifieringar, det är den första certifiering som skapades och även om den kommer från Frankrike är det idag ett varumärke som används över hela världen och hjälper konsumenter att garantera bra val av råvaror. För att få använda sig av Label Rouge krävs det inte bara att man har en bra slutprodukt eller hög kvalitet, det krävs även att man har en hög matsäkerhet och stor vikt läggs vid uppfödaren och dess djuromsorg. Det är just dessa faktorer som vi på La Belle de France kämpar för och vi är därför väldigt glada att vår pärlhöna och våra kycklingar bär denna symbol.

Välkommen till La Belle de France – som fågel ska smaka

————————————————————————————————-

Har du inte la Belle de France produkter i din lokala matbutik? Tveka inte att be din handlare beställa in det du vill ha! Samtliga ICA och Hemköp butiker i Sverige har tillgång till alla våra produkter och många butiker har utvalda produkter på hyllan som standard.