Tack för utmärkelsen!

- La Belle de France - Årets MåBra val

Vi blev väldigt glada när vi fick veta att MåBra hade utsett våra fina kycklingar till Årets hälsomat. Ett stort tack till alla er där ute som, precis som vi, tycker det är viktigt att veta att kycklingen vi äter har haft ett bra liv.

Precis som vi matfantaster är noggranna med våra val av grönsaker, fisk och andra råvaror så tycker vi att även kycklingen förtjänar att ha levt och behandlats bra under sin uppväxt. Våra kycklingar mår bra. De lever på den franska landsbyggden i området Auvergne och rör sig dagligen fritt utomhus. Ute i det gröna kan de picka i myllan leva så som kycklingar ska leva, så som de gjorde på gårdarna runt om i hela Europa under bondesamhället.

YR1

En annan viktig aspekt för oss som är noggranna med vad vi stoppar i oss är att vi även indirekt undviker skadliga kemikalier. Ett äpple kan man tvätta av innan man äter det men hur gör man med djur som fått i sig kosttillskott och antibiotika genom sitt foder?

Våra fåglar får inget foder som gör att de växer för snabbt eller mediciner endast i förebyggande syfte. I Frankrike använder man sig inte av antibiotika i fågeluppfödningen. Istället har man efter år av uppfödning hittat naturliga mediciner och örter som förebygger olika sjukdomar. På så vis slipper man ge fåglarna antibiotika både i förebyggande syfte men slipper ändå problem med sjuka fåglar. Dessutom är fodret som fåglarna får helt fritt från GMO.Våra fåglar är av långsamtväxande ras, det innebär att de lever i hela 81 dagar. Det går enkelt att jämföra med många av de standardkycklingar som vi ser i matbutiken som har en livslängd på 30-35 dagar. Tack vare den naturliga växttakten får våra fåglar aldrig problem med att deras skelett inte hinner med eller att de på annat sätt skadas under uppväxten. De slipper dessutom få i sig en massa kemikalier som i sin tur passerar vidare till oss människor.

Photo 7

En positiv bieffekt av att föda upp fåglar så som vi gör är att köttet dessutom blir väldigt gott. ”Så som kyckling ska smaka” sa Liselotte, chefredaktör på MåBra, när vi tilldelades priset för Årets hälsomatMaBraval2015. Som du säkert sett är ett av kriterierna för att få priset att råvaran/produkten smakar bra men även gör bra, inte bara för midjemåttet utan även för miljön och för djuren. Vi tycker det är roligt att man uppmärksammar fler faktorer och är glada över att MåBra ser till hela kedjan.

Har du blivit hungrig av att läsa allt det här? Varför inte laga en kryddig, asiatisk rätt till middag idag? En personlig favorit hittar du här – en rätt som verkligen tar hänsyn till både smak och midjemått!

Välkommen till en ny värld av kycklingar!

——————————————————————————

Har du inte la Belle de France produkter i din lokala matbutik? Tveka inte att be din handlare beställa in det du vill ha! Samtliga ICA och Hemköp butiker i Sverige har tillgång att ta hem samtliga produkter i vårt sortiment och många butiker har utvalda produkter på hyllan som standard.