Märkningar

Vägvisare till kvalitet, smak och etik

LaBelledeFrance_Uppfodningsschema_A4
Det finns många olika sorters märkningar av livsmedel. Märkningarnas uppgift är att vägleda konsumenter och distributörer när det gäller vilka varor och produkter som uppfyller olika krav på exempelvis kvalitet, miljövänlighet och djuromsorg. Ibland speglar märkningar alla dessa aspekter, men de har kanske olika emfas på dem.

I La Belle de Frances sortiment hittar ni Label Rouge-certifierade produkter. Denna märkning borgar för att varan håller mycket hög kvalitet, inte minst smakmässigt, och att uppfödarna har hög etik inom djurhållningen. Det betyder också att t.ex. fågel med denna märkning är uppfödd i Frankrike.

Vi säljer även produkter märkta med Agriculture Biologique, en ekologisk märkning som förekommer både i Frankrike och flera andra länder inom EU. Här står andelen ekologisk odlade grödor i fåglarnas föda i centrum.

Förutom våra certifieringar, har vi samlat en rad produkter i en kategori som vi kallar Traditionnel. Det är ingen officiell märkning, utan en beteckning som talar om att varan inte har Label Rouge-certifiering eller ekologisk certifiering, men att den absolut uppfyller alla svenska krav på kvalitet och säkerhet. Diagrammet ovan visar de olika sätten att föda upp kyckling och vilka fördelar detta har för dig som konsument.

agriculture_small

labelrouge_400

traditionnel2