Om La Belle de France

Det finaste från Frankrike

BAKGRUND

La Belle de France startades av Denis L’Orphelin och Eric Bouchet för att lotsa välsmakande fransk fågel till en plats på våra matbord.

Denis L’Orphelin kom till Sverige från Frankrike 1978, trivdes här och började arbeta som kock på den legendariska restaurangen La Brochette. Han insåg snart att det saknades riktigt bra råvaror, speciellt inom området fågel. Han startade då Tradifood.

Eric Bouchet hittade sin svenska kärlek på en utlandsresa. Väl här fick han en praktikplats på Tradifood. När det var dags att säga adjö nämnde Denis att om Eric i framtiden hade vägarna förbi, så kunde han ju “titta in”. Eric tog honom på orden och stod några veckor senare utanför kontoret med ambitionen att börja arbeta heltid på företaget.

Nu, efter snart 15 år i branschen, har Eric gått från att endast äta pasta till att vara en riktig konnässör inom matlagning och en verklig expert på fågel. Vill man veta varför det finns 40 kycklingraser i Frankrike och vad dessa heter, eller vilket vin som passar bäst med ripa, då är det Eric man ska prata med.

Vårt varumärke

Vi har skapat La Belle de France för att erbjuda franska varor av hög kvalitet på den skandinaviska marknaden. Det betyder att vi varit noggranna med att följa svenskt regelverk och svenska kvalitetskriterier när det gäller produktion, förädling, förpackning och ursprungsmärkning. Det gör att du som konsument kan känna dig helt trygg med våra produkter.

La Belle de France står för hög kvalitet och full spårbarhet. Den höga kvaliteten handlar om att de fågelprodukter vi marknadsför kommer från långsamtväxande kycklingraser.

 

Våra producenter föder upp sina fåglar med stor omsorg och varsamhet. Djuren matas med 100% vegetarisk föda, där den enda tillsatsen är vitaminer och mineraler. Födan är alltså helt fri från både tillväxthormon och antibiotika.

Varenda produkt som vi säljer ska vara spårbar. Därför förser vi alla förpackningar med en streckkod som innehåller den aktuella uppfödarens namn och adress. Det är direkt information om var produkten kommer ifrån, vilket är en viktig del i spårbarheten.

Sen förser vi våra kartonger med speciella streckkoder, där vi har samlat uppgifter om alla led i produktionskedjan, så att även dessa är fullt spårbara.

Detta ser vi både som en trygghet för konsumenten och som en symbol för vår strävan att visa hela produktionskedjan från gård till butik. Man ska veta var våra fåglar varit innan de kommit till matbutikerna.

De butiker som säljer La Belle de France hittar du här.

Brett utbud

Våra produkter fördelar sig över en skala av kvalitetsmärkningar och klassificeringar. Vi erbjuder alltid god kvalitet, men inom det ryms även ekologiska produkter, liksom fågel av absolut högsta klass – den som bär märkningen Label Rouge.

Läs mer om våra märkningar och klassificeringar här.