Om La Belle de France

Det finaste från Frankrike

BAKGRUND

La Belle de France startades av Denis L’Orphelin och Eric Bouchet för att lotsa välsmakande fransk fågel till en plats på våra matbord.

Denis L’Orphelin kom till Sverige från Frankrike 1978, trivdes här och började arbeta som kock på den legendariska restaurangen La Brochette. Han insåg snart att det saknades riktigt bra råvaror, speciellt inom området fågel. Han startade då Tradifood.

Eric Bouchet hittade sin svenska kärlek på en utlandsresa. Väl här fick han en praktikplats på Tradifood. När det var dags att säga adjö nämnde Denis att om Eric i framtiden hade vägarna förbi, så kunde han ju “titta in”. Eric tog honom på orden och stod några veckor senare utanför kontoret med ambitionen att börja arbeta heltid på företaget.

Nu, efter snart 15 år i branschen, har Eric gått från att endast äta pasta till att vara en riktig konnässör inom matlagning och en verklig expert på fågel. Vill man veta varför det finns 40 kycklingraser i Frankrike och vad dessa heter, eller vilket vin som passar bäst med ripa, då är det Eric man ska prata med.