Recept

THAI GREEN CURRY by Danyel Couet

Lägg currypastan, vitlök, limesaft, ingefära och koriander i en matberedare och mixa ihop. Stycka gårdsmajskycklingen i 10 bitar med ben och gnid in den med sesamoljan och sedan med currypasta-smeten. Lägg den i en plastpåse och låt marinera i kyl minst 2 timmar. Lägg sedan upp bitarna på en djup ugnsfast form och ställ i […]

BROCCOLIKYCKLING & MOJOROJO by Danyel Couet

Blanda havssalt och mandelmjölk. Lägg i kycklingen och låt ligga i ca 30 minuter. Ta upp kycklingen och torka den på hushållspapper. Stek den gyllene i en het stekpanna med hälften olja, hälften smör. Lägg upp på ugnsfast form och ställ i ugn på 120 grader i ca 15 minuter tills den är klar. Koka […]

KYCKLING & SOJABÖNSHUMMUS by Danyel Couet

Krydda kycklingen med salt och peppar. Bryn dem i en stekpanna på bägge sidor. Lyft upp dem när dom är gyllene. Häll i citronskalet och citronsaften i pannan. Rör om så att allt kokas ur pannan. Lägg i kycklingbrösten med skinnsidan ner i citronvätskan och koka torrt. Lägg upp kyckling i en ugnsform och baka […]

CITRONKYCKLING & SÖTPOTATISOTTO by Danyel Couet

Krydda kycklingen med salt och peppar. Bryn dem i en stekpanna på bägge sidor. Lyft upp dem när dom är gyllene. Häll i citronskalet och citronsaften i pannan. Rör om så att allt kokas ur pannan. Lägg i kycklingbrösten med skinnsidan ner i citronvätskan och koka torrt. Lägg upp kyckling i en ugnsform och baka […]

VIETNAMESISKA KYCKLINGVINGAR by Danyel Couet

Bryn kycklingen i en het panna med majsolja Mixa alla ingredienserna till glacen Doppa kycklingvingarna i glacen och lägg upp på ett smörpapper på en ugnsform. Baka i ugn på 170 grader i ca 15 minuter. Servera överbliven sås till. Plocka små buketter av broccolin, skala stammen och skiva den så tunt som möjligt. Blanda […]

FALAFELDINNER by Danyel Couet

blanda ihop kryddorna till kycklingen och krydda låren runt om. Salta runt om. Bryn i het stekpanna och lägg upp på en plåt och ställ i ugn på 180 grader i ca 25 minuter. Ta ut kycklingen och skär den i skivor. Garnera med granatäppelkärnor, mynta- och korianderblad Falafel: Blötlägg kikärterna enligt anvisningen på förpackningen. […]

KRISPIGA VINGAR by Danyel Couet

Knäck äggen i en bunke och tillsätt fänkålsfrön, korianderfrön, chiliflakes, svartpeppar, salt och vispa ihop det kort. Lägg upp maizena och panko i två separata bunkar eller djupa skålar. Vänd kycklingvingarna i maizena först, sedan doppas de i äggsmeten och sist vänds dom i panko. Gör likadant med alla vingar. Hetta upp en stor kastrull […]

ROMESCOKYCKLING by Danyel Couet

Blanda havssalt och mandelmjölk. Lägg i kycklingen och låt ligga i ca 30 minuter. Ta upp kycklingen och torka den på hushållspapper. Stek den gyllene i en het stekpanna med hälften olja, hälften smör. Lägg upp på ugnsfast form och ställ i ugn på 120 grader i ca 15 minuter tills den är klar. Skölj […]

BALSAMICOKYCKLING & GRÖN HUMMUS by Danyel Couet

Hetta upp en panna och stek kycklingen med skinnsidan ner förs i hälften olja och hälften smör tills skinnet är gyllene. Vänd och stek likadant på under sidan. Häll av kikärtorna och lägg i en matberedare tillsammans med chili, spenat, basilika, persilja, olivolja och vitlök. Mixa tills den är grön. Smaksätt med salt, peppar och […]

INDISK PÄRLHÖNSCURRY by Danyel Couet

Fräs löken i oljan i en varm kastrull i 5 minuter utan att den får färg. Tillsätt senapsfrön, fänkålsfrön och vitlök. Fräs ytterligare 5 minuter. Salta och peppra kycklingbitarna. Krydda dem med garam masala och bryn dem ordenligt i en varm stekpanna på alla sidor tills de är gyllene. Lägg kycklingen i kastrullen med löken […]