BALSAMICOKYCKLING & GRÖN HUMMUS by Danyel Couet

4 personer
Fågel
  • 4 gårdskycklingbröst med skinn, La Belle de France
  • ca 4 dl blandade tomater, nerskurna
  • 1 knippe salladslök, skivad tunt
Curry
  • 1 burk kikärtor, kokta
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 grön chili, urkärnad, hackad
  • ¼ påse bladspenat
  • ½ kruka basilika
  • ½ kruka bladpersilja
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk citronsaft
  • salt och svartpeppar
    1. Hetta upp en panna och stek kycklingen med skinnsidan ner förs i hälften olja och hälften smör tills skinnet är gyllene. Vänd och stek likadant på under sidan.
    2. Häll av kikärtorna och lägg i en matberedare tillsammans med chili, spenat, basilika, persilja, olivolja och vitlök.
    3. Mixa tills den är grön. Smaksätt med salt, peppar och citronsaften
    4. Blanda ihop balsamvinäger, vitlök och olivolja. Smaksätt med salt och peppar och häll den över kyckling och tomaterna vid servering.