4 personer
Fågel
- 4 kycklingbröst med skinn La Belle de France
- 3 msk citronsaft
- rivet skal från 1 citron
Risotto
- 2 sötpotatisar, skalade och tärnade
- 1 knippe salladslök, skivad
- 1 dl grädde
- 1 dl vittvin
- 2 dl färsk spenat, grovhackad
- 1 dl riven parmesan
- 1 msk smör
Servering
- 3 msk balsamvinäger
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 5 msk olivolja
- salt och svartpeppar
- Grönkålskott till garnering
- Krydda kycklingen med salt och peppar.
- Bryn dem i en stekpanna på bägge sidor. Lyft upp dem när dom är gyllene.
- Häll i citronskalet och citronsaften i pannan. Rör om så att allt kokas ur pannan.
- Lägg i kycklingbrösten med skinnsidan ner i citronvätskan och koka torrt. Lägg upp kyckling i en ugnsform och baka färdigt i ugn på 120 grader i ca 10 minuter.
- Koka sötpotatisen i saltat vatten i ca 4 minuter. Häll av vattnet och häll i det vita vinet och grädden. Koka vidare tills sötpotatisen är helt klar. Vänd i parmesanosten, salladslöken och smaksätt med salt och peppar. Avsluta med att vända i spenaten.
- Lägg upp kyckling och sötpotatisrisotto. Lägg upp lite grönkålskott.
- Blanda ihop balsamvinäger, vitlök och olivolja. Smaksätt med salt och peppar och servera den till kycklingen.