CITRONKYCKLING & SÖTPOTATISOTTO by Danyel Couet

4 personer
Fågel
  • 4 kycklingbröst med skinn La Belle de France
  • 3 msk citronsaft
  • rivet skal från 1 citron
Risotto
  • 2 sötpotatisar, skalade och tärnade
  • 1 knippe salladslök, skivad
  • 1 dl grädde
  • 1 dl vittvin
  • 2 dl färsk spenat, grovhackad
  • 1 dl riven parmesan
  • 1 msk smör
Servering
  • 3 msk balsamvinäger
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 5 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • Grönkålskott till garnering
  1. Krydda kycklingen med salt och peppar.
  2. Bryn dem i en stekpanna på bägge sidor. Lyft upp dem när dom är gyllene.
  3. Häll i citronskalet och citronsaften i pannan. Rör om så att allt kokas ur pannan.
  4. Lägg i kycklingbrösten med skinnsidan ner i citronvätskan och koka torrt. Lägg upp kyckling i en ugnsform och baka färdigt i ugn på 120 grader i ca 10 minuter.
  5. Koka sötpotatisen i saltat vatten i ca 4 minuter. Häll av vattnet och häll i det vita vinet och grädden. Koka vidare tills sötpotatisen är helt klar. Vänd i parmesanosten, salladslöken och smaksätt med salt och peppar. Avsluta med att vända i spenaten.
  6. Lägg upp kyckling och sötpotatisrisotto. Lägg upp lite grönkålskott.
  7. Blanda ihop balsamvinäger, vitlök och olivolja. Smaksätt med salt och peppar och servera den till kycklingen.