Grillad pärlhöna med kryddörter och friterade höstgrönsaker

Tillagningstid: 1timme 15minuter
6 personer
  • 1 pärlhöna La Belle de France (ca 1,5 kg)
  • 2 gula lökar
  • 600 g pumpa
  • 1 sötpotatis
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • 400 g konserverade kastanjer
  • 2 msk pumpafrö
  • 1 knippe rosmarin och timjan
  • salt och peppar
  • vegetabilisk olja till fritering

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180°C.
  2. Lägg pärlhönan i en ugnsform. Salta och peppra. Droppa över olja och tillsätt kryddörterna.
  3. Sätt in formen i ugnen och tillaga pärlhönan i ca 1 timme och 15 minuter. Ös hönan med skyn med jämna mellanrum.
  4. Förbered tillbehören under tiden: skala lökarna och skär dem i tjocka skivor, skiva pumpan och sötpotatisen.
  5. Hetta upp oljan till 160 °C i en hög kastrull. Fritera de skivade grönsakerna, vitlöken och kastanjerna. Låt rinna av på galler eller hushållspapper.
  6. Rosta pumpafröna i torr panna och strö dem över de friterade grönsakerna.
  7. Servera direkt.