Kumminkyckling Rôti by Danyel Couet

4 personer
Kycklingen
  • 4 La Belle de France gårdsmajskycklingklubbor
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk kummin, malen
  • 1 tsk fänkålsfrön, malen
  • 1 tsk korianderfrön, malen
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 krm cayennpeppar
  • 1 msk salt
Tillbehör
  • 2-3 ask champinjoner
  • 5 klyftor vitlök, pressade
  • 1 knippe vårlök, tunt skivad
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • 50 g smör till stekning
  • 2 msk olivolja
  1. Blanda ihop kummin, fänkål, koriander, paprika, salt och cayenne. Gnid in majskycklingklubborna med olivoljan och krydda ordentligt med kryddblandningen. Låt stå ca 30 min.
  2. Lägg majskycklingklubborna på en ugnsplåt och ställ i ugn på 200 grader ca 30 minuter tills de inte är röd intill benet.
  3. Hetta upp en stekpanna med smör och olivoljan, klyfta eller halvera svampen beroende på storleken. Stek svampen tills den blir gyllene. Tillsätt då vitlöken och smaksätt med salt och peppar. Avsluta med vårlöken och bladpersiljan precis innan servering.
  4. Servera med klyftpotatis och gräddfil.