Kycklingfrikassé med mandel och inlagd tomat

Tillagningstid: 50minuter
6 personer
  • 6 kycklinglår La Belle de France
  • 2 timjankvistar
  • 2 msk olivolja
  • 20 skållade mandlar
  • 2 vitlöksklyftor med skal
  • 10 gröna eller svarta oliver
  • 1 liten inlagd citron (eller 1 ekologisk citron)
  • 1 buljongtärning
  • 150 g inlagda tomater i olja (soltorkade tomater)

Förberedelser: 10 minuter
Tillagning: 40 minuter

Gör så här:

  1. Hetta upp oljan med timjan i en kastrull (gärna en sauteuse) och stek kycklinglåren tills de är gyllenbruna.
  2. Tillsätt mandlar, vitlök och oliver samt citronen skuren i fyra klyftor med skalet kvar.
  3. Lös buljongen i 5 dl kokande vatten och häll över den. Tillsätt en knivsudd salt (det behövs väldigt lite eftersom den inlagda citronen, oliverna och buljongen innehåller salt) och några varv peppar från kvarn. Lägg på lock och låt koka på medelstark värme.
  4. Tillsätt de avrunna tomaterna efter 20 minuter. Smaka av såsens kryddning när kycklingbitarna är klara.
  5. Servera rätten rykande het tillsammans med krämig polenta med parmesan. Kycklingen är klar när det går lätt att sticka en knivspets genom köttet.

Tips: Receptet går bra att variera med olika smaksättningar.