Recept

BURGER ITALIANO by Danyel Couet

salt och svartpeppar Gnid in kycklingen med olivoljan och salta och peppra. Blanda ihop citronskal, chili, gul lök, vitlök och persiljan. Fyll kycklingen med allt. Lägg upp på en ugnsplåt och ställ i ugn på 180 grader i ca 40 minuter. Höj sedan värmen till 220 grader och tillaga ytterligare 5-10 minuter så att den […]

HELGRILALLAD KYCKLING DIABLO by Danyel Couet

Förbered marinaden till kycklingen genom att blanda ihop vittvin, olivolja, vitlök, salt, råsocker och svartpeppar. Lägg kycklingen i en påse och häll marinaden över den. Knyt och ställ i kylen minst 3h (helst över natten) Blanda ihop kryddningen bestående av chiliflakes, paprikapulver, korianderfrön, kanel, kryddpeppar, nejlika och citronsyra. Ta upp kycklingen ur påsen och torka […]

PANZANELLA by Danyel Couet

Blanda ihop marinaden av chili, vitlök, timjan, dragon och olivolja Salta och peppra kycklingen ordentligt. Lägg den i marinaden och låt ligga i rumstemperatur ca 30 minuter. Hetta upp en stekpanna och bryn kycklingen i olivolja med skinnsidan ner tills den är gyllene. Vänd kycklingen och stek likadant på andra sidan. Lägg upp på en […]

PRINTANIÈRE by Danyel Couet

Blanda ihop salt, socker och pepparmixen. Strö ut den på en plåt och lägg majskycklingbrösten med skinnet neråt. Låt ligga i 10-15 minuter Hetta upp en stekpanna och stek dem i olivolja tills de får en fin gyllene färg. Lägg upp på en ugnsplåt och ställ i ugn på 120 grader tills innertemperaturen är på […]

PÄRLHÖNA SMAKSATT MED APELSIN- & FÄNKÅL by Danyel Couet

Sätt ugnen på 225 grader Smält smöret till kryddmixen i en kastrull. Tillsätt olivolja och samtliga kryddor. Fräs ca 2 minuter under omrörning. Låt svalna Skär fänkål och apelsin i klyftor. Lägg i en bunke tillsammans med kanelstängerna och pastis. Blanda. Fyll pärlhönan med apelsin och fänkålsblandningen och gnid in den med kryddmixen. Salta. Lägg […]

PÄRLHÖNA I GRÖN CURRY by Danyel Couet

Skär pärlhönan i 10 bitar. Värm en kastrull med oljan. Bryn pärlhönan tills den fått en fin gyllene färg. Tillsätt potatis, ris, lök, vitlök, ingefära, morötter, chili och currypastan. Fortsätt fräsa i ca 5 minuter. Häll i hönsbuljong och kokosmjölk och låt sjuda i ca 20 minuter på svag värme. Tillsätt svamp, limeblad, citrongräs och […]

PÄRLHÖNA AU VIN by Danyel Couet

Sätt ugnen på 120 grader. Skär ut brösten från pärlhönan. Salta och peppra. Bryn dem ca 20 minuter på varje sida i het panna med olivolja. Lägg upp dem i en ugnsform. Skär lår och vingar i hälften. Salta och peppra. Krossa vitlöken. Grovstrimla purjolöken och halvera ev. svamparna om de är för stora. Bryn […]

HELGRILLAD PEPPARHÖNA by Danyel Couet

Blanda alla ingredienser till kryddningen. Klipp upp pärlhönan i ryggen och fläk upp den. Gnid in den med kryddblandningen. Låt stå i kyl över natten. Grilla pärlhönan på medelhög temperatur under lock i ca 45 minuter tills den är klar. Mixa ihop alla ingredienser till bbq-såsen och sjud i ca 10 minuter. Kyl ned och servera […]

AFRIKANSK PÄRLHÖNA by Danyel Couet

Mixa ihop alla ingredienser till marinaden i en matberedera. Gnid in pärlhönan med marinaden och låt stå minst 3 timmar (helst över natten) Ställ ugnen på 200 grader och tillaga pärlhönan i 25 minuter. Sänk sedan värmen till 160 grader och fortsätt tillagning i ca 25 minuter. Ta ut kycklingen och låt vila ca 10 […]

Kumminkyckling Rôti by Danyel Couet

Blanda ihop kummin, fänkål, koriander, paprika, salt och cayenne. Gnid in majskycklingklubborna med olivoljan och krydda ordentligt med kryddblandningen. Låt stå ca 30 min. Lägg majskycklingklubborna på en ugnsplåt och ställ i ugn på 200 grader ca 30 minuter tills de inte är röd intill benet. Hetta upp en stekpanna med smör och olivoljan, klyfta […]