PÄRLHÖNA I GRÖN CURRY by Danyel Couet

Tillagningstid: 1timme
4 personer
Fågel
  • 1 pärlhöna La Belle de France
Curry
  • 3 msk matolja
  • 4 medelstora potatisar, skalade och tärnade
  • 1 gul lök, strimlad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 5 cm ingefära, skalad och strimlad
  • 2 morötter, skalade, skurna i oregelbundna bitar
  • 1 chili, hackad
  • 2-3 msk grön currypasta
  • 1 ½ liter hönsbuljong
  • 6 dl kokosmjölk
  • 4 dl shiitakesvamp, grovt skuren
  • 4 limeblad
  • 2 citrongräs, finhackade
  • 1 msk nam pla (fisksås)
  • 1 dl fint skuren salladslök
  • 1 kruka koriander, grovhackad
  • saft från 4 lime
  • ½ dl japansk soja
Tillbehör
  • 2 dl jasminris
  1. Skär pärlhönan i 10 bitar.
  2. Värm en kastrull med oljan. Bryn pärlhönan tills den fått en fin gyllene färg.
  3. Tillsätt potatis, ris, lök, vitlök, ingefära, morötter, chili och currypastan. Fortsätt fräsa i ca 5 minuter.
  4. Häll i hönsbuljong och kokosmjölk och låt sjuda i ca 20 minuter på svag värme.
  5. Tillsätt svamp, limeblad, citrongräs och fisksås. Rör om, stäng av värmen och låt dra i ca 20 minuter.
  6. Sila av vätskan genom ett durkslag. Använd en stavmixer och mixa upp såsen.
  7. Smaksätt med limesaft och soja.
  8. Lägg upp kyckling, ris och grönsaker. Häll över såsen och garnera med koriander och tunt skivad chili.