- 1 pärlhöna La Belle de France
- 3 msk matolja
- 4 medelstora potatisar, skalade och tärnade
- 1 gul lök, strimlad
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- 5 cm ingefära, skalad och strimlad
- 2 morötter, skalade, skurna i oregelbundna bitar
- 1 chili, hackad
- 2-3 msk grön currypasta
- 1 ½ liter hönsbuljong
- 6 dl kokosmjölk
- 4 dl shiitakesvamp, grovt skuren
- 4 limeblad
- 2 citrongräs, finhackade
- 1 msk nam pla (fisksås)
- 1 dl fint skuren salladslök
- 1 kruka koriander, grovhackad
- saft från 4 lime
- ½ dl japansk soja
- 2 dl jasminris
- Skär pärlhönan i 10 bitar.
- Värm en kastrull med oljan. Bryn pärlhönan tills den fått en fin gyllene färg.
- Tillsätt potatis, ris, lök, vitlök, ingefära, morötter, chili och currypastan. Fortsätt fräsa i ca 5 minuter.
- Häll i hönsbuljong och kokosmjölk och låt sjuda i ca 20 minuter på svag värme.
- Tillsätt svamp, limeblad, citrongräs och fisksås. Rör om, stäng av värmen och låt dra i ca 20 minuter.
- Sila av vätskan genom ett durkslag. Använd en stavmixer och mixa upp såsen.
- Smaksätt med limesaft och soja.
- Lägg upp kyckling, ris och grönsaker. Häll över såsen och garnera med koriander och tunt skivad chili.