Pärlhöna i öl

Förberedelse: Ca 10 minuter
Tillagning: Ca 1 timme och 15 minuter i gryta

Gör så här:

  • Dela pancettaskivorna på mitten.
  • Hetta upp olja i en gryta, lägg i pärlhönan och bryn den runt om på medelstark värme.
  • Ta sedan upp pärlhönan, häll ut stekfettet, lägg tillbaka hönan i grytan, tillsätt pancetta, lagerblad och enbär. Salta och peppra och häll över ölet.
  • Koka upp på stark värme, sänk värmen och låt hönan koka i 35 minuter. Vänd den då och då.
  • Skala under tiden schalottenlökarna. Tillsätt dem till grytan när hönan har kokat i 40 minuter. Låt koka ytterligare ca 30 minuter. Fortsätt vända hönan med jämna mellanrum. När koktiden är slut bör såsen ha karamelliserats.

Servera pärlhönan skuren i bitar tillsammans med de brynta schalottenlökarna. Strö enbär över.