PÄRLHÖNA SMAKSATT MED APELSIN- & FÄNKÅL by Danyel Couet

Tillagningstid: 2timmar 45minuter
4 personer
Fågel
  • 1 pärlhöna La Belle de France
Smaksättnign
  • 2-3 fänkålsstånd
  • 2 apelsiner
  • ½ dl pastis
  • 4 kanelstänger
Kryddmix
  • 25g smör
  • 25g smör
  • 1 msk grovmalda fänkålsfrön
  • 1 msk grovmalda fänkålsfrön
  • 1 tsk spiskummin, malen
  • ½ tsk espelettepeppar
  • ½ tsk svartpeppar, grovmalda
  • ½ tsk korianderfrön, grovmalda
  • ½ tsk malen kanel
  • 2 vitlöksklyftor pressade
  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Smält smöret till kryddmixen i en kastrull. Tillsätt olivolja och samtliga kryddor. Fräs ca 2 minuter under omrörning. Låt svalna
  3. Skär fänkål och apelsin i klyftor. Lägg i en bunke tillsammans med kanelstängerna och pastis. Blanda.
  4. Fyll pärlhönan med apelsin och fänkålsblandningen och gnid in den med kryddmixen. Salta. Lägg i en ugnsfast form och ställ i kyl ca 2 timmar.
  5. Stek kycklingen i ugnen ca 25 minuter. Sänk temperaturen till 160 och stek ytterligare 25 minuter. Servera direkt då den är som krispigast.