- 1 pärlhöna La Belle de France
- 2-3 fänkålsstånd
- 2 apelsiner
- ½ dl pastis
- 4 kanelstänger
- 25g smör
- 25g smör
- 1 msk grovmalda fänkålsfrön
- 1 msk grovmalda fänkålsfrön
- 1 tsk spiskummin, malen
- ½ tsk espelettepeppar
- ½ tsk svartpeppar, grovmalda
- ½ tsk korianderfrön, grovmalda
- ½ tsk malen kanel
- 2 vitlöksklyftor pressade
- Sätt ugnen på 225 grader
- Smält smöret till kryddmixen i en kastrull. Tillsätt olivolja och samtliga kryddor. Fräs ca 2 minuter under omrörning. Låt svalna
- Skär fänkål och apelsin i klyftor. Lägg i en bunke tillsammans med kanelstängerna och pastis. Blanda.
- Fyll pärlhönan med apelsin och fänkålsblandningen och gnid in den med kryddmixen. Salta. Lägg i en ugnsfast form och ställ i kyl ca 2 timmar.
- Stek kycklingen i ugnen ca 25 minuter. Sänk temperaturen till 160 och stek ytterligare 25 minuter. Servera direkt då den är som krispigast.