THAI GREEN CURRY by Danyel Couet

4 personer
Fågel
  • 1 hel gårdskyckling La Belle de France
Curry
  • 3 msk grön curry pasta
  • ½ dl limesaft
  • 4 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 dl färsk koriander, grovhackad
  • 2 msk sesamolja
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2 dl kokoschips
  • 1 dl rostade cashewnötter
  • 2 röd chili, tunt skivade
  1. Lägg currypastan, vitlök, limesaft, ingefära och koriander i en matberedare och mixa ihop.
  2. Stycka gårdsmajskycklingen i 10 bitar med ben och gnid in den med sesamoljan och sedan med currypasta-smeten. Lägg den i en plastpåse och låt marinera i kyl minst 2 timmar.
  3. Lägg sedan upp bitarna på en djup ugnsfast form och ställ i ugn på 200 grader ca 25 minuter.
  4. Häll i en burk kokosmjölk över kycklingen och fortsätt tillaga den i ugnen ca 20 minuter. Kontrollera att kycklingen är klar ända in till benet.
  5. Rosta kokoschipsen och cashewnötterna på en torr plåt i ugn på 180 grader ca 6 minuter och strö över kycklingen.
  6. Servera med en sallad gjord på en blandning av blad, tunt skivade grönsaker och koriander samt nykokt jasminris.