- 1 hel gårdskyckling La Belle de France
- 3 msk grön curry pasta
- ½ dl limesaft
- 4 vitlöksklyftor, pressade
- 1 msk riven ingefära
- 1 dl färsk koriander, grovhackad
- 2 msk sesamolja
- 1 burk kokosmjölk
- 2 dl kokoschips
- 1 dl rostade cashewnötter
- 2 röd chili, tunt skivade
- Lägg currypastan, vitlök, limesaft, ingefära och koriander i en matberedare och mixa ihop.
- Stycka gårdsmajskycklingen i 10 bitar med ben och gnid in den med sesamoljan och sedan med currypasta-smeten. Lägg den i en plastpåse och låt marinera i kyl minst 2 timmar.
- Lägg sedan upp bitarna på en djup ugnsfast form och ställ i ugn på 200 grader ca 25 minuter.
- Häll i en burk kokosmjölk över kycklingen och fortsätt tillaga den i ugnen ca 20 minuter. Kontrollera att kycklingen är klar ända in till benet.
- Rosta kokoschipsen och cashewnötterna på en torr plåt i ugn på 180 grader ca 6 minuter och strö över kycklingen.
- Servera med en sallad gjord på en blandning av blad, tunt skivade grönsaker och koriander samt nykokt jasminris.