Citronkyckling by Danyel Couet

4 personer
Kycklingen
  • 1 hel La Belle de France majskyckling, skuren i 10 bitar
  • 1 citron skuren i småbitar med skal
  • 4 vitlöksklyftor, skalade och krossade
  • ½ dl olivolja
  • 2 kvistar rosmarin
Smaksättningen
  • ½ dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • rivet skal från 1 citron
  • 3 msk citronsaft
  • 3 salladslök, tunt skivad
  • 2 msk bladpersilja, finhackad
  • 1 röd chili, finhackad
Tillbehör
  • ca 500g små jordärtskockor, tvättade
  • ca 2 cocktailtomater i olika färger, halverade
Servering
  • Bladspenat, rödlök, vinegrette
  1. Lägg kycklingbitarna i en bunke tillsammans med citronen, de krossade vitlöksklyftorna, olivoljan och rosmarinen. Salta och peppra
  2. Lägg upp på en ugnsplåt tillsammans med jordärtskockorna och ställ i ugn på 220 grader i ca 40-45 minuter, till kycklingen är klar.
  3. Rör ihop olivolja, vitlök, citronskal, citronsaft, salladslök, bladpersilja och chili. Vänd ner tomaterna och strö allting över kycklingen i plåten.
  4. Servera med spenatsallad.