La Belle de France

 

 

Det är i Auvergne i Frankrike som våra La Belle de France fåglar föds upp. Här bor och lever de uppfödare som tar hand om våra fåglar och ser till att de föds upp och mår bra. Alla La Belle de France fåglar går utomhus varje dag, året runt. När solen går upp öppnas luckorna till deras hur och fåglarna hoppar ut. Sen är de ute hela dagen. I deras stora hagar finns träd som skyddar fåglarna mot väder och vind men som också ger fåglarna stimulans i form av grenar, löv och annat som trillar ner från träden och ger fåglarna något att picka med. La Belle de France kycklingar lever i minst 81 dagar och våra pärlhönor i 94 dagar, de är vad man kallar för långsamtväxande fåglar som växer mindre än 30 gram/dag. Något som man kan jämföra med en standardkyckling som växer mer än 50 gram/dag och når slaktvikt efter 30-35 dagar.

Våra kycklingar får ett foder som är garanterat fritt från GMO och antibiotika. Fodret består till stor del av sojabönor som är bra för fåglarna. Eftersom nästan all produktion av soja odlas i Sydamerika och då inte är garanterat GMO fri har våra uppfödare valt att själva hålla i den produktionen. Så sojan odlar i området runtomkring gårdarna och är verkligen helt fri från GMO.

Auvergne är ett område omtalat för sin rena miljö. Landskapet består av en gammal vulkan som har gjort området kuperat och frodigt. Den svarta jord som bildas efter vulkanen är mycket mineralrik och ger marken och allt som växer där ett extra tillskott näring. Eftersom våra fåglar äter foder som odlas i området och pickar i sig av småkryp och maskar från marken så får även de i sig av dessa mineraler. En annan anledning till att Auvergne är så rent är att man inte har samma produktion av grönskaer här som i resten av landet. Tack vare det så sker ingen besprutning och knappt något gödsel i området vilket gör att marken och luften hålls ren.

Tack vare ovan och många andra faktorer blir La Belle de France fåglar lättare att tillaga och godare att äta. Eftersom de inte stressas under uppfödningen utan får växa i naturlig takt får köttet en bättre kvalitet och en godare smak. Eftersom de går ute varje dag rör de på sig mycket ber och bygger upp ett starkare skelett och får ett mer proteinrikt kött. Dessutom är våra kycklingar helt fria från antibiotika, något som säkert är viktigt för dig som konsument i ditt val av livsmedel och för oss som leverantör då det bidrar till ett mer hållbart jordbruk.