Våra gårdar

Ändra visningsalternativ:

Gårdar i traditionsrika landskap

Mayenne och Auvergne

Vi vill att våra konsumenter ska ha samma nära relation till våra producenter som vi själva har. Därför presenterar vi varje gård och med uppgifter om fågeluppfödarna som driver dem och deras familjer. Vårt mål är att kunna uppdatera med nyheter om dem och deras djur, allt för att främja den spårbarhet som vi tycker är så viktig. Alla ska kunna se varifrån våra produkter kommer. Gårdarna återfinns i flera distrikt i Frankrike, vilka alla har en lång och traditionsrik historia när det gäller fågeluppfödning.

Dessa är Mayenne och Auvergne, Vendée, Poitou, Landes och Bourgogne. Mayenne ligger i nordvästra Frankrike, i regionen Pays de la Loire. Det har fått sitt namn efter floden Mayenne som flyter här och invånarna kallas följdaktligen mayennais och mayennaises. Förutom fågel är det vanligt att lantbruken har både mjölkkor och biffkor – ofta i kombination med fågeluppfödningen. Auvergne ligger i centrala Frankrike och ingår i Centralmassivet.

Det är gammalt vulkanland, med lavablandad jord som täcker de långa sluttningarna omkring de höga bergen. Namnet kommer av den galliska stammen arvernerna, som befolkade Auvergne för länge sen. I dag lever regionen av turism och lantbruk, och då inte minst fågeluppfödning.