BURGER ITALIANO by Danyel Couet

4 personer
Fågeln
  • 1 La Belle de France gårdskyckling
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • rivet skal från 2 citroner
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 gul lök, grovhackad
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1 kruka bladpersilja, grovhackad
  • citronsaft
Grönt
  • 1 kruka basilika
  • 2 rödlökar, tunt skivade
  • 4 blad romansallad
  • 1 bifftomat skuren i skivor
  • 1 avokado skuren i skivor
  • 2 mozzarella, skivade
Sås
  • ½ dl majonnäs
  • 1 msk srirachasås (chilisås)
Övrigt
  • 4 hamburgerbröd, rostade
  1. salt och svartpeppar

    Gnid in kycklingen med olivoljan och salta och peppra.

  2. Blanda ihop citronskal, chili, gul lök, vitlök och persiljan. Fyll kycklingen med allt. Lägg upp på en ugnsplåt och ställ i ugn på 180 grader i ca 40 minuter. Höj sedan värmen till 220 grader och tillaga ytterligare 5-10 minuter så att den får en fin gyllene färg. Ta ut den och låt vila 10 minuter.
  3. Riv av köttet från kycklingen med hjälp av 2 gafflar medans kycklingen är varm. Lägg allt rivet kycklingkött på en plåt med smörpapper på.
  4. Ta all fyllning från kycklingen och hacka den fint. Blanda sedan ihop det med kycklingköttet och smaksätt med salt, peppar och några droppar citronsaft.
  5. Gör portionshögar av kycklingen på plåten och lägg den skivade mozzarellan över. Ställ i ugn på grillvärme och smält osten utan att den får färg.
  6. Rör ihop majonnäs med srirachasåsen. Lägg en klick brödet och montera med sallad, tomat och avokado. Lägg på en hög med kyckling och toppa med rödlök, basilika och en klick chilimajonnäs.