GRILLAD COQUELET PÅ JAPANSKT VIS

Tillagningstid: 1timme
6 personer
Kyckling
  • 1 gödkyckling Label Rouge uppskuren i delar (ca 1,8 kg)
  • 3 purjolökar
  • 12 shiitakesvampar
  • 3 gula lökar
  • 500 g skärbönor
  • 3 msk zest från yuzu (orientalisk citrusfrukt)
Teriyakisåsen
  • 3 dl sojasås
  • 75 g rörsocker
  • 2 msk sake
  • 1 msk mirin (sött risvin)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150 °C.
  2. Gör teriyakisåsen: lägg alla ingredienser i en kastrull och koka upp. Koka ihop till halva volymen.
  3. Lägg kycklingbitarna i en ugnsform. Salta, peppar och droppa över olja.
  4. Sätt in formen i ugnen och tillaga kycklingen i ca 1 timme. Ös kycklingbitarna med sky med jämna mellanrum under tillagningen. Pensla kycklingbitarna 3-4 gånger med teriyakisåsen 30 minuter innan kycklingen är klar.
  5. Förbered tillbehören medan kycklingen tillagas: blanchera skärbönorna i kokande saltat vatten i 3 minuter och skölj dem sedan i kallt vatten. Skär purjolöken i 4 cm långa bitar. Ta bort nedersta delen av foten på shiitakesvamparna och torka av svamparna med fuktat hushållspapper. Skär av foten från svamparna och dela varje fot på längden. Skär sedan ett kryss i varje hatt.
  6. Stek purjo och shiitakesvamp i olja på hög värme. Ställ dem åt sidan på en tallrik.
  7. Ta ut kycklingbitarna när de är klara och lägg upp dem tillsammans med grönsakerna. Droppa över resten av såsen och strö över yuzuzest.