4 personer
Fågel
- 4 La Belle de France gårdsmajskycklingbröst med skinn
- 1 tsk salt
- 1 tsk socker
- 1 msk pepparmix
Buljong
- 4 dl kycklingbuljong
- 1 dl vitt torrt vin
Bas
- 1 ½ dl färska ärtor
- 2 majrovor, kokta och klyftade
- 1 broccoli, nerskuren i buketter
- 4 gulbetor, kokta och klyftade
- 4 små morötter, kokta och skurna i cm-tjocka skivor
- 1 knippe vårlök, skuren i bitar
- 12 små färskpotatisar, kokta och skivade eller delade
- 6 kvistar mynta
- 2 msk hackad bladpersilja
Servering
- ½ kruka basilika
- ½ kruka bladpersilja
- 1 näve babyspenat
- 4 kvistar mynta
- 1 vitlöksklyfta
- 1msk Dijonsenap
- 3 dl rapsolja
- 1 msk citronsaft
- salt och svartpeppar
- Blanda ihop salt, socker och pepparmixen. Strö ut den på en plåt och lägg majskycklingbrösten med skinnet neråt. Låt ligga i 10-15 minuter
- Hetta upp en stekpanna och stek dem i olivolja tills de får en fin gyllene färg. Lägg upp på en ugnsplåt och ställ i ugn på 120 grader tills innertemperaturen är på 62 grader. Låt vila i rumstemperatur.
- Koka upp det vita vinet i en kastrull och tillsätt kycklingbuljongen.
- Lägg i broccolin och koka den precis klar med lite kärna i mitten. Lägg i resten av grönsakerna och värm på dem.
- Ta alla örter, senap och vitlök och lägg i en mixer med 1 dl kallt vatten. Mixa till en puré. Häll i rapsoljan i tunn stråle under mixning. Avluta med citronsaft, salt och peppar. Servera till La Belle de France gårdsmajskycklingen.