PRINTANIÈRE by Danyel Couet

4 personer
Fågel
  • 4 La Belle de France gårdsmajskycklingbröst med skinn
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 msk pepparmix
Buljong
  • 4 dl kycklingbuljong
  • 1 dl vitt torrt vin
Bas
  • 1 ½ dl färska ärtor
  • 2 majrovor, kokta och klyftade
  • 1 broccoli, nerskuren i buketter
  • 4 gulbetor, kokta och klyftade
  • 4 små morötter, kokta och skurna i cm-tjocka skivor
  • 1 knippe vårlök, skuren i bitar
  • 12 små färskpotatisar, kokta och skivade eller delade
  • 6 kvistar mynta
  • 2 msk hackad bladpersilja
Servering
  • ½ kruka basilika
  • ½ kruka bladpersilja
  • 1 näve babyspenat
  • 4 kvistar mynta
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1msk Dijonsenap
  • 3 dl rapsolja
  • 1 msk citronsaft
  • salt och svartpeppar
  1. Blanda ihop salt, socker och pepparmixen. Strö ut den på en plåt och lägg majskycklingbrösten med skinnet neråt. Låt ligga i 10-15 minuter
  2. Hetta upp en stekpanna och stek dem i olivolja tills de får en fin gyllene färg. Lägg upp på en ugnsplåt och ställ i ugn på 120 grader tills innertemperaturen är på 62 grader. Låt vila i rumstemperatur.
  3. Koka upp det vita vinet i en kastrull och tillsätt kycklingbuljongen.
  4. Lägg i broccolin och koka den precis klar med lite kärna i mitten. Lägg i resten av grönsakerna och värm på dem.
  5. Ta alla örter, senap och vitlök och lägg i en mixer med 1 dl kallt vatten. Mixa till en puré. Häll i rapsoljan i tunn stråle under mixning. Avluta med citronsaft, salt och peppar. Servera till La Belle de France gårdsmajskycklingen.