Välkommen till La Belle de France

- Smakrik kyckling i fransk tradition!

Vi på La Belle de France tycker det är viktigt att veta att kycklingen vi äter har haft ett bra liv. Precis som vi matfantaster är noggranna med våra val av grönsaker, fisk och andra råvaror så tycker vi att även kycklingen förtjänar att ha levt och behandlats bra under sin uppväxt. Våra kycklingar mår bra. De lever på den franska landsbyggden i området Auvergn och rör sig dagligen fritt utomhus. Ute i det gröna kan de picka i myllan leva så som kycklingar ska leva, så som de gjorde på gårdarna runt om i hela Europa under bondesamhället.

YR1

En annan viktig aspekt för oss är att våra fåglar inte ska behöva äta foder som gör att de växer för snabbt eller foder fullproppat med kemikalier. Våra fåglar är av långsamtväxande ras, det innebär att de lever i hela 81 dagar. det går enkelt att jämföra med många av de standardkycklingar som vi ser i matbutiken som har en livslängd på 30-35 dagar. Tack vare den naturliga växttakten får våra fåglar aldrig problem med att deras skelett inte hinner med eller att de på annat sätt skadas under uppväxten. De slipper dessutom få i sig en massa kemikalier då man i Frankrike inte använder sig av antibiotika i fågeluppfödningen. Istället har man under år av uppfödning hittat naturliga mediciner och örter som förebygger olika sjukdomar. På så vis slipper man ge fåglarna antibiotika både i förebyggande syfte men har inte heller problem med sjuka fåglar. Dessutom är fodret som fåglarna får helt fritt från GMO.

Photo 7

En väldigt positiv effekt av att föda upp fåglar så som vi gör är att köttet dessutom blir väldigt gott. ”Så som kyckling ska smaka” sa en av jurymedlemmarna i tidningen MåBra när vi tilldelades priset för Årts hälsomat tidigareMaBraval2015 i år. Kriteriet för att få priset är att råvaran/produkten smakar bra men även gör bra, inte bara för midjemåttet utan även för miljön och för djuren. Vi tycker det är roligt att man uppmärksammar fler faktorer och är glada över att MåBra har sett till hela kedjan när det kommer till La Belle de France, något som vi dagligen arbetar med.

Har du blivit hungrig av att läsa allt det här? Varför inte laga en kryddig, asiatisk rätt till middag idag? En personlig favorit hittar du här!

Har du inte la Belle de France produkter i din lokala matbutik? Tveka inte att be din handlare beställa in det du vill ha! Samtliga ICA och Hemköp butiker i Sverige har tillgång att ta hem samtliga produkter i vårt sortiment och många butiker har utvalda produkter på hyllan som standard.

Välkommen till en ny värld av kycklingar!