Thaikyckling

Tillagningstid: 25minuter
4 personer
Du behöver
  • 4 kycklingfiléer, La Belle de France
  • 2 liter hönsbuljong
  • 1 röd paprika i bitar
  • 1 grön paprika i bitar
  • 1 gul paprika i bitar
  • 1 ask sockerärtor
  • 5 limeblad
  • 2 citrongräs
  • 2 kvistar koriander
  • 1 bit ingefära riven
  • 2 st färsk gurkmejrot (eller 1 krm pulver)
  • 1 stjälkselleri skivade
  • 2 pkt risnudlar
  • 2 krm svart sesamfrö
  • salt och peppar

Gör så här

  • Koka upp hönsbuljong tillsammans med limeblad, citrongräs, koriander, ingefära, gurkmejan, salt och peppar.
  • Lägg i kycklingfiléerna och låt alltsammans koka i ca 5 minuter.
  • Lägg i paprikorna i grytan, koka ca 10 minuter.
  • Lägg i sockerärtor och stjälkselleri, koka i ytterligare 5 minuter.
  • Stäng av värmen på plattan men låt grytan stå kvar på eftervärmen, lägg i risnudlarna i grytan och låt de tillagas i buljongen ca 3 minuter.
  • Servera kycklingen tillsammans med lite av buljongen och grönsakerna. Garnera med sesamfrö och färsk koriander.

Prova att servera grytan i glasburkart eller i stora muggar och varför inte låta middagsgästerna få pinnar att äta med för att bygga på den asiatiska atmosfären!