- 4 kycklingfiléer, La Belle de France
- 2 liter hönsbuljong
- 1 röd paprika i bitar
- 1 grön paprika i bitar
- 1 gul paprika i bitar
- 1 ask sockerärtor
- 5 limeblad
- 2 citrongräs
- 2 kvistar koriander
- 1 bit ingefära riven
- 2 st färsk gurkmejrot (eller 1 krm pulver)
- 1 stjälkselleri skivade
- 2 pkt risnudlar
- 2 krm svart sesamfrö
- salt och peppar
Gör så här
- Koka upp hönsbuljong tillsammans med limeblad, citrongräs, koriander, ingefära, gurkmejan, salt och peppar.
- Lägg i kycklingfiléerna och låt alltsammans koka i ca 5 minuter.
- Lägg i paprikorna i grytan, koka ca 10 minuter.
- Lägg i sockerärtor och stjälkselleri, koka i ytterligare 5 minuter.
- Stäng av värmen på plattan men låt grytan stå kvar på eftervärmen, lägg i risnudlarna i grytan och låt de tillagas i buljongen ca 3 minuter.
- Servera kycklingen tillsammans med lite av buljongen och grönsakerna. Garnera med sesamfrö och färsk koriander.
Prova att servera grytan i glasburkart eller i stora muggar och varför inte låta middagsgästerna få pinnar att äta med för att bygga på den asiatiska atmosfären!