- 1 hel La Belle de France majskyckling, skuren i 10 bitar
- 1 citron skuren i småbitar med skal
- 4 vitlöksklyftor, skalade och krossade
- ½ dl olivolja
- 2 kvistar rosmarin
- ½ dl olivolja
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- rivet skal från 1 citron
- 3 msk citronsaft
- 3 salladslök, tunt skivad
- 2 msk bladpersilja, finhackad
- 1 röd chili, finhackad
- ca 500g små jordärtskockor, tvättade
- ca 2 cocktailtomater i olika färger, halverade
- Bladspenat, rödlök, vinegrette
- Lägg kycklingbitarna i en bunke tillsammans med citronen, de krossade vitlöksklyftorna, olivoljan och rosmarinen. Salta och peppra
- Lägg upp på en ugnsplåt tillsammans med jordärtskockorna och ställ i ugn på 220 grader i ca 40-45 minuter, till kycklingen är klar.
- Rör ihop olivolja, vitlök, citronskal, citronsaft, salladslök, bladpersilja och chili. Vänd ner tomaterna och strö allting över kycklingen i plåten.
- Servera med spenatsallad.