- 2 förpackningar ekologiska kycklingvingar La Belle de France
- 3 vitlöksklyftor
- 3 dl chilisås
- 4 msk rårörsocker
- 3 msk rödvinsvinäger
- 2 msk japansk soja
- 1 msk dijonsenap
- 2 tsk mald ingefära
- 2 schalottenlökar, finhackade
- ½ dl mörkt öl
- 1 krm cayennepeppar
- 2 tsk mix pepparblandning
- flingsalt
- svartpeppar
- 1 äggula
- 1 tsk dijonsenap
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1 msk citronsaft
- 1 nypa cayennpeppar
- salt
- ca 3 dl olivolja
- 1 dl gräddfil
En perfekt rätt att servera som snacks vid ett mingel eller varför inte som tilltugg medan man tillagar varmrätten?! Receptet bygger på att vingarna ska tillagas i ugnen men givetvis går de att grilla också för den som föredrar det. Anpassa antalet kycklingvingar till situationen och servera gärna rustikt direkt på bakplåtspapper i en korg eller varför inte som på bilden, en skärbräda?!
- Skala och riv vitlöken. Blanda vitlöken med alla ingredienser i en kastrull utom salt och peppar. Koka sakta ca 25 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
- Lägg i kycklingvingarna och låt sjuda på svag värme i ca 5 minuter.
- Lägg upp dem på en plåt med smörpapper och ställ i ugn på 220 grader i ca 35 minuter tills de fått en fin mörk och karameliserad färg samt är klara ända till benet.
- Rör ihop äggula, senap, vitlök, citronsaft, cayennpeppar och lite salt. Häll oljan i tunn stråle och vispa samtidigt. Rör i gräddfilen. Smaka av med ytterligare salt och citronsaft om så behövs.
- Servera med potatischips.