Taco, crispy n hot by Danyel Couet

4 personer
Kycklingen
  • 4 La Belle de France ekokycklingbröst utan skinn
  • 3 msk honung
  • ½ tsk chipotlepulver
  • ½ tsk korianderfrön, malen
  • ½ tsk rökt paprikapulver (pimiento)
  • ½ tsk spiskummin, malen
  • ½ krm kryddpeppar, malen
  • 3 msk olivolja
  • ½ dl limesaft
  • 2-3 msk olivolja till stekning
Tillbehör
  • 1 majskolv, kokt och avskuren från stammen till korn
  • 1 msk mangochutney
  • 1 grönt äpple, skuret i små tärningar
  • 2 salladslökar tunt skivade
  • 1 msk hackad färsk koriander
  • 1-2 msk limesaft
  • salt och svartpeppar
  • 8-12 tacoskal
  • 1 huvud romansallad skuren i mindre bitar
  • färsk koriander
  • 2 avokado, urgröpta och klyftade
Sås
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk chipotlepuré
  • 1 msk limesaft

Danyel; ”Den här är en favorit bland barnen”

  1. Blanda ihop honung, chipotlepulver, korianderfrön, paprikapulver, spiskummin, kryddpeppar, olivolja och limesaft. Lägg de ekologiska kycklingbrösten i marinaden och låt ligga minst 2 timmar men helst över natten.
  2. Stek i het panna hastigt utan att de får för mycket färg. Lägg upp på en ugnsplåt och ställ in i ugn på 120 grader tills den har en innertemperatur på 62 grader. Låt vila i 10 minuter. Skär sedan i tunna skivor och blanda med steksyn som blivit i plåten.
  3. Blanda ihop majsen, mangochutney, äppeltärningar, salladslöken, koriander och limesaft. Smaksätt med salt och peppar. Ev lite mer limesaft.
  4. Blanda majonnäsen med chipotlepurén och limesaften.
  5. Servera allt separat eller bygg ihop tacos och servera dem.