- 4 La Belle de France ekokycklingbröst utan skinn
- 3 msk honung
- ½ tsk chipotlepulver
- ½ tsk korianderfrön, malen
- ½ tsk rökt paprikapulver (pimiento)
- ½ tsk spiskummin, malen
- ½ krm kryddpeppar, malen
- 3 msk olivolja
- ½ dl limesaft
- 2-3 msk olivolja till stekning
- 1 majskolv, kokt och avskuren från stammen till korn
- 1 msk mangochutney
- 1 grönt äpple, skuret i små tärningar
- 2 salladslökar tunt skivade
- 1 msk hackad färsk koriander
- 1-2 msk limesaft
- salt och svartpeppar
- 8-12 tacoskal
- 1 huvud romansallad skuren i mindre bitar
- färsk koriander
- 2 avokado, urgröpta och klyftade
- 1 dl majonnäs
- 1 msk chipotlepuré
- 1 msk limesaft
Danyel; ”Den här är en favorit bland barnen”
- Blanda ihop honung, chipotlepulver, korianderfrön, paprikapulver, spiskummin, kryddpeppar, olivolja och limesaft. Lägg de ekologiska kycklingbrösten i marinaden och låt ligga minst 2 timmar men helst över natten.
- Stek i het panna hastigt utan att de får för mycket färg. Lägg upp på en ugnsplåt och ställ in i ugn på 120 grader tills den har en innertemperatur på 62 grader. Låt vila i 10 minuter. Skär sedan i tunna skivor och blanda med steksyn som blivit i plåten.
- Blanda ihop majsen, mangochutney, äppeltärningar, salladslöken, koriander och limesaft. Smaksätt med salt och peppar. Ev lite mer limesaft.
- Blanda majonnäsen med chipotlepurén och limesaften.
- Servera allt separat eller bygg ihop tacos och servera dem.