Filén är rätt och slätt bröstet på kycklingen. Köttet är magert och lättlagat och går lätt att fylla med andra goda saker. En filé kan användas både med och utan skinn. Vi rekommenderar att man köper filé med skinnet kvar. Då får man under tillagningen en smakförhöjning genom fettet som finns mellan köttet och skinnet. Dessutom bevarar skinnet fukt, så att köttet blir riktigt mört och fint.
Om man verkligen inte vill servera filén med skinnet kvar, så kan man låta det sitta kvar under tillagningen och sen ta bort det, för att just utnyttja dessa fördelar.
Om en filé har både skinn och vingben kvar brukar den kallas supreme. Förutom att skinnet och benet förhöjer smaken under tillagningen, så finns det vissa visuella vinster att göra. Dels är filé med vingben snyggt som den är, men om man klipper upp brosket på vingbenet innan man tillagar filén, så kryper köttet uppåt så att benet blir synligt. Det kan bli en snygg och elegant effekt på tallriken.