Kycklingsallad Ceasar by Danyel Couet

4 personer
Kycklingen
  • 8-12 La Belle de France kycklinglårfilé eko
  • rivet skal från en citron
  • 2 knippen vårlök
  • ca 2 msk Dijonsenap
Salladen
  • 3 knippen grön sparris
  • ca 12 steklökar, skalade och kokta
  • 1 ask cocktailtomater
  • 1 ask sockerärtor
  • 1 dl färska ärtor (går även med frysta)
  • 1 gurka, skalad och skuren i mindre bitar
  • ca 12 färskpotatisar, kokta och skivade
Dressingen
  • 1 dl riven parmesan
  • 1 äggula
  • 1 msk Dijonsenap
  • 2 dl rapsolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 sardeller
  • svartpeppar
  • mjölk till att späda dressing
  1. Blanda ihop citronskal och senap till en smet. Fördela smeten på köttsidan på de ekologiska kycklinglårfiléerna. Lägg en bit vårlök på varje och rulla ihop. Bind ihop med ett snöre.
  2. Stek kycklingen hastigt i stekpanna och lägg upp på en ugnsplåt och ställ i ugn på 180 grader kör klart tills en innertemperatur på 70 grader.
  3. Koka upp saltat vatten.
  4. Skala sparrisen och koka den ca 1-2 minuter. Gör likadant med sockerärtorna. Lägg upp alla grönsaker i en bunke och smaksätt med salt, peppar, några droppar olivolja och rödvinsvinäger.
  5. Lägg äggulan i en mixer tillsammans senapen, vitlöken, sardellerna och vinägern. Mixa slätt. Tillsätt sedan rapsoljan i tunn stråle under mixning. Avsluta med att mixa i parmesanen. Justera tjockleken med mjölken. Smaka av med salt och svartpeppar.
  6. Lägg upp allt på ett fat och servera dressingen på sidan eller ringlad över vid serveringen.