- 8-12 La Belle de France kycklinglårfilé eko
- rivet skal från en citron
- 2 knippen vårlök
- ca 2 msk Dijonsenap
- 3 knippen grön sparris
- ca 12 steklökar, skalade och kokta
- 1 ask cocktailtomater
- 1 ask sockerärtor
- 1 dl färska ärtor (går även med frysta)
- 1 gurka, skalad och skuren i mindre bitar
- ca 12 färskpotatisar, kokta och skivade
- 1 dl riven parmesan
- 1 äggula
- 1 msk Dijonsenap
- 2 dl rapsolja
- 2 msk rödvinsvinäger
- 1 vitlöksklyfta
- 2 sardeller
- svartpeppar
- mjölk till att späda dressing
- Blanda ihop citronskal och senap till en smet. Fördela smeten på köttsidan på de ekologiska kycklinglårfiléerna. Lägg en bit vårlök på varje och rulla ihop. Bind ihop med ett snöre.
- Stek kycklingen hastigt i stekpanna och lägg upp på en ugnsplåt och ställ i ugn på 180 grader kör klart tills en innertemperatur på 70 grader.
- Koka upp saltat vatten.
- Skala sparrisen och koka den ca 1-2 minuter. Gör likadant med sockerärtorna. Lägg upp alla grönsaker i en bunke och smaksätt med salt, peppar, några droppar olivolja och rödvinsvinäger.
- Lägg äggulan i en mixer tillsammans senapen, vitlöken, sardellerna och vinägern. Mixa slätt. Tillsätt sedan rapsoljan i tunn stråle under mixning. Avsluta med att mixa i parmesanen. Justera tjockleken med mjölken. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Lägg upp allt på ett fat och servera dressingen på sidan eller ringlad över vid serveringen.