- 3 La Belle de France gårdskyckling lårfilé utan skinn
- 1 tsk chipotlepuré
- 2 msk limesaft
- 1 msk flytande honung
- 3 msk olivolja
- 1 msk finhackad färsk koriander
- salt och svartpeppar
- 2 rödlökar, tunt skivade
- 1/2 dl limesaft
- 1 tsk flytande honung
- 1 msk olivolja
- salt och svartpeppar
- 3 avokado
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- ½ tomat, urgröpt och finhackad
- 2 msk finhackad färsk koriander
- 1 msk limesaft
- salt och svartpeppar
- 8-12 små vetetortillas
- 1 huvud romansallad, skuren i mindre bitar
- färsk koriander till garnering
- skivad chili till garnering
Danyel; ” Den här tacosen har varit på menyn på Publico, en riktig favorit!”
- Blanda ihop chipotelpurén, limesaft, honung, olivolja, koriander och smaksätt med salt och peppar. Skär ner La Belle de France lårfilén i 1 x 1 cm och vänd ner i marinaden. Låt stå minst 10 min. Värm en stekpanna och stek kycklingen tills den är klar och fått fin färg (ca 5-7min).
- Lägg den skivade rödlöken i en bunke och häll i limesaft, honung och olivoljan. Smaksätt med salt och peppar. Rör väl så att allt blandas. Låt stå minst 10 min innan servering.
- Gröp ur avokadon och lägg i en bunke. Lägg i vitlök, tomat, koriander och limesaft. Mosa ihop med en gaffel och smaksätt med salt och svartpeppar.
- Värm en stekpanna och rosta tortillabröden torrt. Vänd var 4:e sek tills de börjar få lite färg. Lägg upp på ett fat med en handduk över för att behålla värmen.
- Servera alt separat så att man får bygga sin egen taco eller montera ihop dem enligt bilden.