Taco Mexican fiesta by Danyel Couet

4 personer
Kycklingen
  • 3 La Belle de France gårdskyckling lårfilé utan skinn
  • 1 tsk chipotlepuré
  • 2 msk limesaft
  • 1 msk flytande honung
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk finhackad färsk koriander
  • salt och svartpeppar
Tillbehör
  • 2 rödlökar, tunt skivade
  • 1/2 dl limesaft
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 3 avokado
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • ½ tomat, urgröpt och finhackad
  • 2 msk finhackad färsk koriander
  • 1 msk limesaft
  • salt och svartpeppar
  • 8-12 små vetetortillas
  • 1 huvud romansallad, skuren i mindre bitar
  • färsk koriander till garnering
  • skivad chili till garnering

Danyel; ” Den här tacosen har varit på menyn på Publico, en riktig favorit!”

  1. Blanda ihop chipotelpurén, limesaft, honung, olivolja, koriander och smaksätt med salt och peppar. Skär ner La Belle de France lårfilén i 1 x 1 cm och vänd ner i marinaden. Låt stå minst 10 min. Värm en stekpanna och stek kycklingen tills den är klar och fått fin färg (ca 5-7min).
  2. Lägg den skivade rödlöken i en bunke och häll i limesaft, honung och olivoljan. Smaksätt med salt och peppar. Rör väl så att allt blandas. Låt stå minst 10 min innan servering.
  3. Gröp ur avokadon och lägg i en bunke. Lägg i vitlök, tomat, koriander och limesaft. Mosa ihop med en gaffel och smaksätt med salt och svartpeppar.
  4. Värm en stekpanna och rosta tortillabröden torrt. Vänd var 4:e sek tills de börjar få lite färg. Lägg upp på ett fat med en handduk över för att behålla värmen.
  5. Servera alt separat så att man får bygga sin egen taco eller montera ihop dem enligt bilden.