Sommarkyckling med potatissallad by Danyel Couet

4 personer
Kycklingen
  • 4 st majskycklingbröst La Belle de France
  • 3 msk citronsaft
  • rivet skal från 1 citron
Salladen
  • ca 14 små färskpotatisar, kokta och skivade
  • 2 stjälkar blekselleri, kokta och skurna i bitar
  • 4 knippmorötter, kokta och skurna i bitar
  • 1 huvud hjärtsallad, skurna i småbitar
  • 8 rädisor, klyftade
  • 1 knippe färsklök, skivad
  • 1 dl srirachamajonnäs
  • 1 msk citronsaft
  • 1 ask kryddkrasse
  • salt och svartpeppar
  1. Krydda kycklingen med salt och peppar.
  2. Bryn dem i en stekpanna på bägge sidor. Lyft upp dem när dom är gyllene.
  3. Häll i citronskalet och citronsaften i pannan. Rör om så att allt kokas ur pannan.
  4. Lägg i kycklingbrösten med skinnsidan ner i citronvätskan och koka torrt. Lägg upp kyckling i en ugnsform och baka färdigt i ugn på 120 grader i ca 10 minuter.
  5. Blanda alla grönsaker och potatis med srirachamajonnäsen. Smaksätt med salt, peppar och citronsaft.