KRISPIGA VINGAR by Danyel Couet

4 personer
Fågel
  • 16 kycklingvingar La Belle de France, delade i två
  • 4 ägg
  • 1 tsk fänkålsfrön, malda
  • ½ tsk korianderfrön, malda
  • ½ tsk chiliflakes
  • ½ tsk svartpeppar, malen
  • 1 tsk salt
  • 2 dl maizena
  • 4 dl panko (japanskt ströbröd)
  • olja till fritering
Aioli
  • 1 äggula
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 msk citronsaft
  • 1 nypa cayennpeppar
  • salt
  • ca 4 dl olivolja
  1. Knäck äggen i en bunke och tillsätt fänkålsfrön, korianderfrön, chiliflakes, svartpeppar, salt och vispa ihop det kort.
  2. Lägg upp maizena och panko i två separata bunkar eller djupa skålar.
  3. Vänd kycklingvingarna i maizena först, sedan doppas de i äggsmeten och sist vänds dom i panko. Gör likadant med alla vingar.
  4. Hetta upp en stor kastrull med oljan till 160 grader och fritera vingarna i omgångar tills de är gyllene. Lägg upp på hushållspapper.
  5. Rör ihop äggula, senap, vitlök, citronsaft, cayennpeppar och lite salt. Häll oljan i tunn stråle och vispa samtidigt. Smaka av med ytterligare salt och citronsaft om så behövs