4 personer
Fågel
- 16 kycklingvingar La Belle de France, delade i två
- 4 ägg
- 1 tsk fänkålsfrön, malda
- ½ tsk korianderfrön, malda
- ½ tsk chiliflakes
- ½ tsk svartpeppar, malen
- 1 tsk salt
- 2 dl maizena
- 4 dl panko (japanskt ströbröd)
- olja till fritering
Aioli
- 1 äggula
- 1 tsk dijonsenap
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1 msk citronsaft
- 1 nypa cayennpeppar
- salt
- ca 4 dl olivolja
- Knäck äggen i en bunke och tillsätt fänkålsfrön, korianderfrön, chiliflakes, svartpeppar, salt och vispa ihop det kort.
- Lägg upp maizena och panko i två separata bunkar eller djupa skålar.
- Vänd kycklingvingarna i maizena först, sedan doppas de i äggsmeten och sist vänds dom i panko. Gör likadant med alla vingar.
- Hetta upp en stor kastrull med oljan till 160 grader och fritera vingarna i omgångar tills de är gyllene. Lägg upp på hushållspapper.
- Rör ihop äggula, senap, vitlök, citronsaft, cayennpeppar och lite salt. Häll oljan i tunn stråle och vispa samtidigt. Smaka av med ytterligare salt och citronsaft om så behövs