INDISK PÄRLHÖNSCURRY by Danyel Couet

4 personer
Fågel
  • 1 pärlhöna La Belle de France, styckad i 12 bitar (bröst i 3, lår i 2, vingar)
Curry
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk svarta senapsfrön
  • 1/2 msk fänkålsfrön
  • 4 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 burk Tikka masala
  • 4 msk garam masala
  • 1/2 burk kokosmjölk
  • 1-2 msk äppelcidervinäger
  • 1-2 msk limesaft
  • 1 krm cayennepeppar
  • salt och peppar
  • 1 kruka koriander, grovhackad
  1. Fräs löken i oljan i en varm kastrull i 5 minuter utan att den får färg. Tillsätt senapsfrön, fänkålsfrön och vitlök.
  2. Fräs ytterligare 5 minuter.
  3. Salta och peppra kycklingbitarna. Krydda dem med garam masala och bryn dem ordenligt i en varm stekpanna på alla sidor tills de är gyllene.
  4. Lägg kycklingen i kastrullen med löken och tillsätt tikka masala, kokosmjölk och ca 1Ž2 dl vatten. Låt sjuda ca 20 minuter på svag värme.
  5. Smaka av med salt, äppelcidervinäger, limesaft och avsluta med grovhackad färsk koriander.
  6. Servera med gurkbitar, lätt marinerade i lime, skivad salladslök och basmatiris.