- 1 pärlhöna La Belle de France, styckad i 12 bitar (bröst i 3, lår i 2, vingar)
- 1 gul lök, finhackad
- 2 msk rapsolja
- 1 msk svarta senapsfrön
- 1/2 msk fänkålsfrön
- 4 vitlöksklyftor, pressade
- 1 burk Tikka masala
- 4 msk garam masala
- 1/2 burk kokosmjölk
- 1-2 msk äppelcidervinäger
- 1-2 msk limesaft
- 1 krm cayennepeppar
- salt och peppar
- 1 kruka koriander, grovhackad
- Fräs löken i oljan i en varm kastrull i 5 minuter utan att den får färg. Tillsätt senapsfrön, fänkålsfrön och vitlök.
- Fräs ytterligare 5 minuter.
- Salta och peppra kycklingbitarna. Krydda dem med garam masala och bryn dem ordenligt i en varm stekpanna på alla sidor tills de är gyllene.
- Lägg kycklingen i kastrullen med löken och tillsätt tikka masala, kokosmjölk och ca 1Ž2 dl vatten. Låt sjuda ca 20 minuter på svag värme.
- Smaka av med salt, äppelcidervinäger, limesaft och avsluta med grovhackad färsk koriander.
- Servera med gurkbitar, lätt marinerade i lime, skivad salladslök och basmatiris.