- 2 förp kycklingvingar La Belle de France
- ½ dl cashewnötter, rostade
- 2 vitlöksklyftor
- ½ dl palmsocker
- 2 msk riven ingefära, färsk
- ½ dl soja
- ½ dl sesamolja
- ½ dl tomatpuré
- ½ dl risvinäger
- 1 tsk senapspulver
- 2 msk sesamfrön, rostade
- ½ dl kokosmjölk
- lite tabasco
- ½ dl hönsbuljong
- ½ broccoli
- 1 gurka, skalad och tunt skivad
- 4 salladslökar, tunt skivade
- 2 röda chili, tunt skivade
- 1 lime, pressad
- Bryn kycklingen i en het panna med majsolja
- Mixa alla ingredienserna till glacen
- Doppa kycklingvingarna i glacen och lägg upp på ett smörpapper på en ugnsform. Baka i ugn på 170 grader i ca 15 minuter. Servera överbliven sås till.
- Plocka små buketter av broccolin, skala stammen och skiva den så tunt som möjligt. Blanda med chili, salladslök och gurka. Häll i några droppar limesaft och servera till kycklingen.