VIETNAMESISKA KYCKLINGVINGAR by Danyel Couet

4 personer
Fågel
  • 2 förp kycklingvingar La Belle de France
Glace
  • ½ dl cashewnötter, rostade
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ dl palmsocker
  • 2 msk riven ingefära, färsk
  • ½ dl soja
  • ½ dl sesamolja
  • ½ dl tomatpuré
  • ½ dl risvinäger
  • 1 tsk senapspulver
  • 2 msk sesamfrön, rostade
  • ½ dl kokosmjölk
  • lite tabasco
  • ½ dl hönsbuljong
Tillbehör
  • ½ broccoli
  • 1 gurka, skalad och tunt skivad
  • 4 salladslökar, tunt skivade
  • 2 röda chili, tunt skivade
  • 1 lime, pressad
  1. Bryn kycklingen i en het panna med majsolja
  2. Mixa alla ingredienserna till glacen
  3. Doppa kycklingvingarna i glacen och lägg upp på ett smörpapper på en ugnsform. Baka i ugn på 170 grader i ca 15 minuter. Servera överbliven sås till.
  4. Plocka små buketter av broccolin, skala stammen och skiva den så tunt som möjligt. Blanda med chili, salladslök och gurka. Häll i några droppar limesaft och servera till kycklingen.