KYCKLING & SOJABÖNSHUMMUS by Danyel Couet

4 personer
Fågel
  • 4 majsbröst La Belle de France
  • 1 citron, saften och rivet skal
Hummus
  • 4 dl frysta sojabönor
  • 1 msk tahini
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 2 msk finhackad koriander
  • 4 msk olivolja
  • ca 1 msk citronsaft
  • salt och peppar
Sås
  • 3 msk balsamvinäger
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 5 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
Servering
  • 2 knippen färsklök, lätt kokta och halverade
  • plockade myntablad och korianderblad till garnering
  • ca 16 små färskpotatisar, kokta och skivade
  1. Krydda kycklingen med salt och peppar.
  2. Bryn dem i en stekpanna på bägge sidor. Lyft upp dem när dom är gyllene.
  3. Häll i citronskalet och citronsaften i pannan. Rör om så att allt kokas ur pannan.
  4. Lägg i kycklingbrösten med skinnsidan ner i citronvätskan och koka torrt. Lägg upp kyckling i en ugnsform och baka färdigt i ugn på 120 grader i ca 10 minuter.
  5. Tina sojabönorna och mixa dem i en matberedare tillsammans med tahini, vitlök, koriander, olivolja. Smaksätt med citronsaft, salt och peppar
  6. Blanda ihop balsamvinäger, vitlök och olivolja. Smaksätt med salt och peppar och servera den till kycklingen.
  7. Servera med potatis, den lättkokta färsklöken och myntan.