- 4 majsbröst La Belle de France
- 1 citron, saften och rivet skal
- 4 dl frysta sojabönor
- 1 msk tahini
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 2 msk finhackad koriander
- 4 msk olivolja
- ca 1 msk citronsaft
- salt och peppar
- 3 msk balsamvinäger
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 5 msk olivolja
- salt och svartpeppar
- 2 knippen färsklök, lätt kokta och halverade
- plockade myntablad och korianderblad till garnering
- ca 16 små färskpotatisar, kokta och skivade
- Krydda kycklingen med salt och peppar.
- Bryn dem i en stekpanna på bägge sidor. Lyft upp dem när dom är gyllene.
- Häll i citronskalet och citronsaften i pannan. Rör om så att allt kokas ur pannan.
- Lägg i kycklingbrösten med skinnsidan ner i citronvätskan och koka torrt. Lägg upp kyckling i en ugnsform och baka färdigt i ugn på 120 grader i ca 10 minuter.
- Tina sojabönorna och mixa dem i en matberedare tillsammans med tahini, vitlök, koriander, olivolja. Smaksätt med citronsaft, salt och peppar
- Blanda ihop balsamvinäger, vitlök och olivolja. Smaksätt med salt och peppar och servera den till kycklingen.
- Servera med potatis, den lättkokta färsklöken och myntan.