La Belle de France och antibiotika

Hos La Belle de France använder vi inte antibiotika. Våra fåglar får, oavsett hos vilken uppfödare de lever, foder som är garanterat fritt från så väl GMO som antibiotika. Hos oss och våra uppfödare är det en självklarhet och vi är glada över att allt fler uppfödare av både kycklingar och andra djur inser det farliga i användningen av antibiotika och därför utesluter detta i sin djurhållning. Enligt en artikel som publicerades på dn.se i lördags 5 december kunde vi läsa att användandet av antibiotika har minskat med 8% från 2011 till 2013, dessa siffror gäller djurhållningen i Europa. Målet är dock att minska användandet med hela 70% 2015 jämfört med 2009  enligt NOS, vilket är glädjande.

eko fågel vendee 027

När man använder antibiotika i djurhållningen ökar antalet multiresistenta bakterier. Dessa är i sin tur motståndskraftiga för antibiotika vilket bland annat kan skapa problem för de människor som arbetar med djurskötseln. Det räcker med små mängder antibiotika som man får med avloppsvattnet för att odla fram resistenta bakterier.

Frankrike har lång erfarenhet av fågeluppfödning och därför har man lärt sig att hitta alternativ när det kommer till antibiotika. Tack vare erfarenhet och ett engagemang för att skapa en miljö som är bra för både människor och djur så har man hittat naturliga ämnen så som örtmediciner och olika oljor som man ger fåglarna tillsammans med ett välbalanserat foder och på så vis förebygger sjukdomar vilket gör att man kan utesluta antibiotika men ändå ha friska och glada fåglar på gården. Hos La Belle de France kallar vi det ansvarsfullt och engagerat jordbruk.

Läs hela artikeln från DN här!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.