Michel och Therése Ribier har de nu vuxna barnen Chistine, Nathalie, André Nicolas. På gården i Cressanges föder de upp fåglar för La Belle de France. Här hittar vi vitkyckling tillsammans med majskyckling, kalkon, pärlhöna, kapun och anka. Familjen Ribier kan snart fira 30 årsjubileum av märkningen Lable Rouge så vi på La Belle de France vet att de fåglar som växt upp här är i trygga händer.

 

 

 

I regionen Auvergne ligger byn Deux Chaises där vår uppfödare och bonde Monsieur Sylvain Bidet bor. Förutom kor föder Monsieur Bidet upp fåglar för La Belle de France. På hans gård finns förutom den mest vanligt förekommande vitkycklingen dessutom majskyckling och kalkon. Monsieur Bidet har i drygt tio år, sedan 2002 fått märka sina fåglar med den franska kvalitetsstämpeln Label Rouge.

 

Ungefär 2 timmars bilresa från Frankrikes gourmetstad Lyon ligger den lilla byn La Chapelle aux Chasses. Här bor Monsieur Michel Fusil som ända sedan 1988 har fått märka sina produkter med kvalitetsstämpeln Label Rouge. Monsieur Fusil är en riktig fågelfantast och föder upp så väl kyckling som pärlhöna och kalkon på sin gård. Samtliga fåglar är frigående utomhus året runt vilket är en självklarhet för oss på La Belle de France likväl som för Monsieur Fusil och alla andra uppfödare som förärats med Label Rouge.

 

Monsieur Mikaël Randoin bor på gården Le Rouchat i Treteau där han bedriver sin kycklinguppfödning. Byn Treteau är urtypen av en riktigt fransk gammal by som inte har fler än drygt 500 invånare. Här bland de gamla vackra stenhuset kan man se spår av att byn en gång hade en mäktig godsherre, det gamla slottet sticker ut bland de gröna ängarna och vattendraget som går igenom byn.

Monsieur Randoin föder upp vitkyckling, majskyckling och kalkon till La Belle de France och vi är glada över att veta att hans fåglar får växa upp och leva på en sådan vacker plats som just Treteau.

 

Monsieur Boutonnat bor i Auvergne där han föder upp kalkoner. Auvergne är ett område i Frankrike känt för sin rena och vackra miljö. Området har vuxit upp på gammal vulkanmark vilket ger ett högt fint läge och en frodig grönska. Vattnet i det här området är ett av det renaste i landet tack vare att det filtreras genom lager av stelnad lava och gamla vulkanmarker. Vattnet ger liv till växterna och används även till djurhållningen vilket kan vara en av anledningarna till att man i Auvergne har dokumenterat mindre problem med sjukdomar bland så väl djur och människorna än i andra regioner.

På gården Gaec de la Mason Rouge i byn Lusigny bor Arnault och Cecile Blandin, med sina 4 barn. Där föder de upp majskyckling, pärlhöna och kalkon. På fritiden tycker familjen om att spela tennis och se film.