Recept med Kyckling

THAI GREEN CURRY by Danyel Couet

Lägg currypastan, vitlök, limesaft, ingefära och koriander i en matberedare och mixa ihop. Stycka gårdsmajskycklingen i 10 bitar med ben och gnid in den med sesamoljan och sedan med currypasta-smeten. Lägg den i en plastpåse och låt marinera i kyl minst 2 timmar. Lägg sedan upp bitarna på en djup ugnsfast form och ställ i […]

BROCCOLIKYCKLING & MOJOROJO by Danyel Couet

Blanda havssalt och mandelmjölk. Lägg i kycklingen och låt ligga i ca 30 minuter. Ta upp kycklingen och torka den på hushållspapper. Stek den gyllene i en het stekpanna med hälften olja, hälften smör. Lägg upp på ugnsfast form och ställ i ugn på 120 grader i ca 15 minuter tills den är klar. Koka […]

KYCKLING & SOJABÖNSHUMMUS by Danyel Couet

Krydda kycklingen med salt och peppar. Bryn dem i en stekpanna på bägge sidor. Lyft upp dem när dom är gyllene. Häll i citronskalet och citronsaften i pannan. Rör om så att allt kokas ur pannan. Lägg i kycklingbrösten med skinnsidan ner i citronvätskan och koka torrt. Lägg upp kyckling i en ugnsform och baka […]

CITRONKYCKLING & SÖTPOTATISOTTO by Danyel Couet

Krydda kycklingen med salt och peppar. Bryn dem i en stekpanna på bägge sidor. Lyft upp dem när dom är gyllene. Häll i citronskalet och citronsaften i pannan. Rör om så att allt kokas ur pannan. Lägg i kycklingbrösten med skinnsidan ner i citronvätskan och koka torrt. Lägg upp kyckling i en ugnsform och baka […]

VIETNAMESISKA KYCKLINGVINGAR by Danyel Couet

Bryn kycklingen i en het panna med majsolja Mixa alla ingredienserna till glacen Doppa kycklingvingarna i glacen och lägg upp på ett smörpapper på en ugnsform. Baka i ugn på 170 grader i ca 15 minuter. Servera överbliven sås till. Plocka små buketter av broccolin, skala stammen och skiva den så tunt som möjligt. Blanda […]

FALAFELDINNER by Danyel Couet

blanda ihop kryddorna till kycklingen och krydda låren runt om. Salta runt om. Bryn i het stekpanna och lägg upp på en plåt och ställ i ugn på 180 grader i ca 25 minuter. Ta ut kycklingen och skär den i skivor. Garnera med granatäppelkärnor, mynta- och korianderblad Falafel: Blötlägg kikärterna enligt anvisningen på förpackningen. […]

KRISPIGA VINGAR by Danyel Couet

Knäck äggen i en bunke och tillsätt fänkålsfrön, korianderfrön, chiliflakes, svartpeppar, salt och vispa ihop det kort. Lägg upp maizena och panko i två separata bunkar eller djupa skålar. Vänd kycklingvingarna i maizena först, sedan doppas de i äggsmeten och sist vänds dom i panko. Gör likadant med alla vingar. Hetta upp en stor kastrull […]

ROMESCOKYCKLING by Danyel Couet

Blanda havssalt och mandelmjölk. Lägg i kycklingen och låt ligga i ca 30 minuter. Ta upp kycklingen och torka den på hushållspapper. Stek den gyllene i en het stekpanna med hälften olja, hälften smör. Lägg upp på ugnsfast form och ställ i ugn på 120 grader i ca 15 minuter tills den är klar. Skölj […]

BALSAMICOKYCKLING & GRÖN HUMMUS by Danyel Couet

Hetta upp en panna och stek kycklingen med skinnsidan ner förs i hälften olja och hälften smör tills skinnet är gyllene. Vänd och stek likadant på under sidan. Häll av kikärtorna och lägg i en matberedare tillsammans med chili, spenat, basilika, persilja, olivolja och vitlök. Mixa tills den är grön. Smaksätt med salt, peppar och […]

BURGER ITALIANO by Danyel Couet

salt och svartpeppar Gnid in kycklingen med olivoljan och salta och peppra. Blanda ihop citronskal, chili, gul lök, vitlök och persiljan. Fyll kycklingen med allt. Lägg upp på en ugnsplåt och ställ i ugn på 180 grader i ca 40 minuter. Höj sedan värmen till 220 grader och tillaga ytterligare 5-10 minuter så att den […]