Fräs löken i oljan i en varm kastrull i 5 minuter utan att den får färg. Tillsätt senapsfrön, fänkålsfrön och vitlök. Fräs ytterligare 5 minuter. Salta och peppra kycklingbitarna. Krydda dem med garam masala och bryn dem ordenligt i en varm stekpanna på alla sidor tills de är gyllene. Lägg kycklingen i kastrullen med löken […]
PÄRLHÖNA SMAKSATT MED APELSIN- & FÄNKÅL by Danyel Couet
Sätt ugnen på 225 grader Smält smöret till kryddmixen i en kastrull. Tillsätt olivolja och samtliga kryddor. Fräs ca 2 minuter under omrörning. Låt svalna Skär fänkål och apelsin i klyftor. Lägg i en bunke tillsammans med kanelstängerna och pastis. Blanda. Fyll pärlhönan med apelsin och fänkålsblandningen och gnid in den med kryddmixen. Salta. Lägg […]
PÄRLHÖNA I GRÖN CURRY by Danyel Couet
Skär pärlhönan i 10 bitar. Värm en kastrull med oljan. Bryn pärlhönan tills den fått en fin gyllene färg. Tillsätt potatis, ris, lök, vitlök, ingefära, morötter, chili och currypastan. Fortsätt fräsa i ca 5 minuter. Häll i hönsbuljong och kokosmjölk och låt sjuda i ca 20 minuter på svag värme. Tillsätt svamp, limeblad, citrongräs och […]
PÄRLHÖNA AU VIN by Danyel Couet
Sätt ugnen på 120 grader. Skär ut brösten från pärlhönan. Salta och peppra. Bryn dem ca 20 minuter på varje sida i het panna med olivolja. Lägg upp dem i en ugnsform. Skär lår och vingar i hälften. Salta och peppra. Krossa vitlöken. Grovstrimla purjolöken och halvera ev. svamparna om de är för stora. Bryn […]
HELGRILLAD PEPPARHÖNA by Danyel Couet
Blanda alla ingredienser till kryddningen. Klipp upp pärlhönan i ryggen och fläk upp den. Gnid in den med kryddblandningen. Låt stå i kyl över natten. Grilla pärlhönan på medelhög temperatur under lock i ca 45 minuter tills den är klar. Mixa ihop alla ingredienser till bbq-såsen och sjud i ca 10 minuter. Kyl ned och servera […]
AFRIKANSK PÄRLHÖNA by Danyel Couet
Mixa ihop alla ingredienser till marinaden i en matberedera. Gnid in pärlhönan med marinaden och låt stå minst 3 timmar (helst över natten) Ställ ugnen på 200 grader och tillaga pärlhönan i 25 minuter. Sänk sedan värmen till 160 grader och fortsätt tillagning i ca 25 minuter. Ta ut kycklingen och låt vila ca 10 […]
Pärlhöna stekt med ramslök, pistagefylld rulle, vit sparris, spetskål och buljong
Receptet från Emma Eijre på Färna Herrgård och SPA som blev Årets Möteskock 2016
Grillad pärlhöna med kryddörter och friterade höstgrönsaker
Gör så här: Sätt ugnen på 180°C. Lägg pärlhönan i en ugnsform. Salta och peppra. Droppa över olja och tillsätt kryddörterna. Sätt in formen i ugnen och tillaga pärlhönan i ca 1 timme och 15 minuter. Ös hönan med skyn med jämna mellanrum. Förbered tillbehören under tiden: skala lökarna och skär dem i tjocka skivor, […]
Kryddig pärlhöna med karamelliserat äpple och päron
Förberedelser: 15 minuter Tillagning: 1 timme och 15 minuter Gör så här: Sätt ugnen på 180 °C. Blanda honung, kryddor och olja i en skål. Lägg pärlhönan i en ugnsform. Droppa över blandningen av honung och kryddor. Häll 1 dl hett vatten i botten på formen. Salta och peppra. Lägg i lagerbladen. Tillaga i ugnen […]