AFRIKANSK PÄRLHÖNA by Danyel Couet

Tillagningstid: 2timmar 10minuter
4
Fågel
  • 1 Pärlhöna La Belle de France
Marinad
  • 2 msk smör
  • 3 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 tsk malen svartpeppar
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 tsk malda korianderfrön
  • 2 msk färsk ingefära, finhackad
  • ½ tsk chiliflakes
  • 4 msk kokosmjölk
  • 4 msk torr sherry
  • 1 tsk tomatpuré
  • 2 tsk salt
Tillbehör
  • 2 sötpotatisar, klyftade
  • 2 msk citronsaft
  • 1 msk riven ingefära
  • 3 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
Servering
  • grönkålsskott
  1. Mixa ihop alla ingredienser till marinaden i en matberedera. Gnid in pärlhönan med marinaden och låt stå minst 3 timmar (helst över natten)
  2. Ställ ugnen på 200 grader och tillaga pärlhönan i 25 minuter. Sänk sedan värmen till 160 grader och fortsätt tillagning i ca 25 minuter.
  3. Ta ut kycklingen och låt vila ca 10 minuter. Stycka sedan ut lår och bröst och servera.
  4. Lägg sötpotatisklyftorna i en bunke och lägg i citronsaft, ingefära och olivolja. Krydda med salt och peppar.
  5. Häll upp dem i en ugnsform och baka i ugn på 220 grader ca 20 minuter tills de är klara och fått en fin färg.