- 1 Pärlhöna La Belle de France
- 2 msk smör
- 3 vitlöksklyftor, pressade
- 1 tsk malen svartpeppar
- 1 tsk gurkmeja
- 1 tsk spiskummin
- 2 tsk malda korianderfrön
- 2 msk färsk ingefära, finhackad
- ½ tsk chiliflakes
- 4 msk kokosmjölk
- 4 msk torr sherry
- 1 tsk tomatpuré
- 2 tsk salt
- 2 sötpotatisar, klyftade
- 2 msk citronsaft
- 1 msk riven ingefära
- 3 msk olivolja
- salt och svartpeppar
- grönkålsskott
- Mixa ihop alla ingredienser till marinaden i en matberedera. Gnid in pärlhönan med marinaden och låt stå minst 3 timmar (helst över natten)
- Ställ ugnen på 200 grader och tillaga pärlhönan i 25 minuter. Sänk sedan värmen till 160 grader och fortsätt tillagning i ca 25 minuter.
- Ta ut kycklingen och låt vila ca 10 minuter. Stycka sedan ut lår och bröst och servera.
- Lägg sötpotatisklyftorna i en bunke och lägg i citronsaft, ingefära och olivolja. Krydda med salt och peppar.
- Häll upp dem i en ugnsform och baka i ugn på 220 grader ca 20 minuter tills de är klara och fått en fin färg.