PANZANELLA by Danyel Couet

4 personer
Fågel
  • 4 La Belle de France bröstfiléer med skinn
  • 1 röd chili, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • ½ tsk torkad timjan
  • 1 msk färsk dragon, finhackad
  • 4 msk olivolja
Smaksättning
  • 2 krukor basilika
  • ca 1 ”näve” bladspenat
  • ½ kruka färsk dragon
  • ½ dl pinjekärnor
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 dl riven parmesan
  • 2-3 dl olivolja
Dressing
  • ½ dl citronsaft
  • 1 msk Dijonsenap
  • ½ dl olivolja
  • salt och peppar
Sallad
  • 2-3 st mozzarella, rumstempererade, skurna i bitar
  • 1 knippe rädisor, halverade
  • ½ gurka, skalad, skuren i tärningar
  • 12-14 cocktailtomater i olika färger, halverade
  • 1 ask sprittärtor
  • 1 dl svarta oliver, urkärnade
  • 2 huvud gemsallad, skurna i småbitar
  • 1 dl granatäppelkärnor (från 1 frukt)
  • ½ dl färdiggrillad paprika, tärnad
Topping
  • 2 dl vitlökskrutonger
  1. Blanda ihop marinaden av chili, vitlök, timjan, dragon och olivolja
  2. Salta och peppra kycklingen ordentligt. Lägg den i marinaden och låt ligga i rumstemperatur ca 30 minuter.
  3. Hetta upp en stekpanna och bryn kycklingen i olivolja med skinnsidan ner tills den är gyllene. Vänd kycklingen och stek likadant på andra sidan.
  4. Lägg upp på en ugnsplåt och ställ i ugn på 120 grader tills innertemperaturen är 63-65 grader. Låt vila innan servering.
  5. Ta fram en matberedare och lägg i basilika, bladspenat, dragon, vitlök, pinjekärnor, parmesan och olivolja. Mixa ihop. Justera konsistensen med lite kallt vatten.
  6. Rör ihop dressingen med citronsaft, senap och olivolja. Smaksätt med salt och peppar.
  7. Lägg alla grönsaker i en stor bunke och häll i dressingen. Smaksätt med salt och peppar. Vänd ner krutongerna och rör om.