- 4 La Belle de France bröstfiléer med skinn
- 1 röd chili, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- ½ tsk torkad timjan
- 1 msk färsk dragon, finhackad
- 4 msk olivolja
- 2 krukor basilika
- ca 1 ”näve” bladspenat
- ½ kruka färsk dragon
- ½ dl pinjekärnor
- 3 vitlöksklyftor
- 1 dl riven parmesan
- 2-3 dl olivolja
- ½ dl citronsaft
- 1 msk Dijonsenap
- ½ dl olivolja
- salt och peppar
- 2-3 st mozzarella, rumstempererade, skurna i bitar
- 1 knippe rädisor, halverade
- ½ gurka, skalad, skuren i tärningar
- 12-14 cocktailtomater i olika färger, halverade
- 1 ask sprittärtor
- 1 dl svarta oliver, urkärnade
- 2 huvud gemsallad, skurna i småbitar
- 1 dl granatäppelkärnor (från 1 frukt)
- ½ dl färdiggrillad paprika, tärnad
- 2 dl vitlökskrutonger
- Blanda ihop marinaden av chili, vitlök, timjan, dragon och olivolja
- Salta och peppra kycklingen ordentligt. Lägg den i marinaden och låt ligga i rumstemperatur ca 30 minuter.
- Hetta upp en stekpanna och bryn kycklingen i olivolja med skinnsidan ner tills den är gyllene. Vänd kycklingen och stek likadant på andra sidan.
- Lägg upp på en ugnsplåt och ställ i ugn på 120 grader tills innertemperaturen är 63-65 grader. Låt vila innan servering.
- Ta fram en matberedare och lägg i basilika, bladspenat, dragon, vitlök, pinjekärnor, parmesan och olivolja. Mixa ihop. Justera konsistensen med lite kallt vatten.
- Rör ihop dressingen med citronsaft, senap och olivolja. Smaksätt med salt och peppar.
- Lägg alla grönsaker i en stor bunke och häll i dressingen. Smaksätt med salt och peppar. Vänd ner krutongerna och rör om.