- 1 pärlhöna La Belle de France
- 3 vitlöksklyftor, pressade
- 1 msk pepparmix
- 1 tsk gurkmeja
- 2 tsk malen spiskummin
- 1 tsk paprikapulver
- 2 tsk malen korianderfrön
- 1 msk torkad oregano
- 2 msk finhackad färsk koriander
- 2 msk chiliflakes
- 2 msk rivet skal från citron
- 5 röda paprikor, urkärnade
- 4 röd chili, urkärnade
- 3 vitlöksklyftor, pressade
- 1 tsk malen ingefära
- 1 krm kryddpeppar
- 1 krm kryddnejlika
- 1 tsk rökt paprikapulver
- 1 dl pressad limesaft
- 1 tsk soja
- ½ dl råsocker
- 2 dl vatten
- 1 msk sherryvinäger
- 1 tsk salt
- 1 msk rivet limeskal
- 1 dl rapsolja
- 4 ½ dl ketchup
- 1 burk krossade tomater
- 1 knippe koriander
- 1 msk nescafé
- Blanda alla ingredienser till kryddningen. Klipp upp pärlhönan i ryggen och fläk upp den. Gnid in den med kryddblandningen. Låt stå i kyl över natten.
- Grilla pärlhönan på medelhög temperatur under lock i ca 45 minuter tills den är klar.
- Mixa ihop alla ingredienser till bbq-såsen och sjud i ca 10 minuter. Kyl ned och servera till pärlhönan