HELGRILLAD PEPPARHÖNA by Danyel Couet

4 personer
Fågel
  • 1 pärlhöna La Belle de France
Kryddning
  • 3 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 msk pepparmix
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 tsk malen korianderfrön
  • 1 msk torkad oregano
  • 2 msk finhackad färsk koriander
  • 2 msk chiliflakes
  • 2 msk rivet skal från citron
BBQ sås
  • 5 röda paprikor, urkärnade
  • 4 röd chili, urkärnade
  • 3 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 krm kryddpeppar
  • 1 krm kryddnejlika
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 dl pressad limesaft
  • 1 tsk soja
  • ½ dl råsocker
  • 2 dl vatten
  • 1 msk sherryvinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 msk rivet limeskal
  • 1 dl rapsolja
  • 4 ½ dl ketchup
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 knippe koriander
  • 1 msk nescafé
  1. Blanda alla ingredienser till kryddningen. Klipp upp pärlhönan i ryggen och fläk upp den. Gnid in den med kryddblandningen. Låt stå i kyl över natten.
  2. Grilla pärlhönan på medelhög temperatur under lock i ca 45 minuter tills den är klar.
  3. Mixa ihop alla ingredienser till bbq-såsen och sjud i ca 10 minuter. Kyl ned och servera till pärlhönan