- 4 kycklingklubbor, La Belle de France
- 100 g sockerärter
- 1 knippe morötter
- 1 knippe sparris
- 1 knippe rödlök
- 1 liter hönsbuljong
- 2 timjankvistar
- 1 lagerblad
- 2 purjolökar skivade
- 1 stjälkselleri skivade
- 1 rättika skivade
Gör så här:
- Skala morötterna och rättika.
- Ansa och skiva purjolöken, rättika och stjälkselleri.
- Skala löken och dela löken.
- Koka upp hönsbuljong, lagerblad och timjan i en stor gryta.
- Lägg i kycklingklubbor, lök, rättika och morötter. Koka i ca 25 minuter.
- Lägg i purjolök, stjälkselleri och koka ytterligare i 10 minuter.
- Lägg i sockerärtor, grönsparris och koka i ca 5 minuter.
- Smaka av med salt och peppar.